Saó Abrivat 2009, de Mas Blanch i Jové

| 13/01/2015 a les 12:40h
Arxivat a: Vins
Un vi llarg i amb gran equilibri de fusta i fruita.
Les vinyes provenen de la Pobla de Cérvoles, Lleida, emparades a la DO Costers del Segre. Vinyes de certa alçada (700 metres) i sòl argilós-calcari. No més de 3.500 kg/ha.
Un vi fet amb garnatxa, cabernet sauvignon i ull de llebre i criat en bótes de roure francès i americà durant 12 mesos.
De capa mitjana i color cirera picota amb rivets violacis. Color net i brillant tot i la seva edat.
En nas trobem molts matisos, amb aromes primàries de fruita vermella i negra, com d'aromes terciàries de la criança de 12 mesos. L'envelliment del vi no ha restat fruita i si que ha aportat notes molt interessants. Balsàmics, vainilles, notes lleugerament fumades combinen perfectament amb la fruita i amb els pebres i uns tocs de regalèssia. Sorprèn la frescor tot i la seva edat.
En boca trobem la fruita marcada, madura, i els tocs especiats molt presents. Manté una bona frescor i acidesa combinada amb uns tanins molt suaus. És llarg. Un vi fàcil però ple de matisos que combinarà molt bé amb plats potents de carn.
Preu aproximat: 11,50€



També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves