Mireia Torres renova la presidència de l'associació Qalidès, Terrers del Penedès

| 18/01/2015 a les 10:05h
Arxivat a: Entrevistes
L'assemblea de Qalidès, Terrers del Penedès ha escollit aquest divendres la presidència i junta per als propers 2 anys.


Per majoria absoluta els membres de l’associació han votat per renovar per un període de 2 anys la presidència de Mireia Torres, acompanyada de l’actual secretaria, formada per Joan Huguet i de la tresoreria, encarregada a Xavier Gramona.  
Des que Mireia Torres va assumir la presidència l'1 de febrer de 2013, l’associació Qalidès, Terrers del Penedès, ha incorporat dos nous socis: Mas Candí i Parés Baltà i ha treballat intensament per difondre l’entitat, els seus cellers i els seus vins a través d’actes i accions diverses.
Com a projecte intern més important, s'ha renovat el web, en el qual es va adaptar tota la informació online dels cellers, per adreçar-la tant a entusiastes del vi, com per als professionals del sector.
Com a activitat més destacada i original, l'associació va organitzar per primera vegada a Espanya l'Speed Tasting, un nou format de tast per apropar el món del vi a nous consumidors i del qual s'han celebrat dues edicions a la capital catalana.
Per a un públic més professional i del sector es va organitzar el "Debat Qalidès", que en la primera edició i sota el títol "La influència del sòl en l'expressió dels vins", va comptar amb la presència de M. Claude i Mme. Lydia Bourguignon com a ponents i amb el Sr. Jaume Boixadera, cap de Serveis de Sòls i Gestió Mediambiental i Producció Agrària de la Generalitat de Catalunya, qui va dirigir el debat posterior.
Continuant amb la promoció professional, i dintre dels actes relacionats amb els cursos d'estiu de la Universitat de Barcelona (els Juliols de la UB), l'associació Qalidès va participar en dues sessiones teòriques i pràctiques denominades Qalidès: projecte de respecte a la vinya i el raïm. Les dues sessions formaven part del curs "L'art del bon vi" que es va impartir els dies 15 i 17 de juliol al Museu Vinseum de Vilafranca del Penedès.
En un àmbit més local, es van organitzar els "Dimarts Qalidès" a la Taverna del Vinseum. Durant 13 setmanes el públic assistent va poder gaudir de les xerrades i tasts dels vins que els propis elaboradors i propietaris de cada celler realitzaven davant un públic totalment entregat.
 
Objetiu: potenciar el territori
Desprès de la votació, Mireia Torres, ha declarat la voluntat de continuar amb les iniciatives per donar a conèixer Qalidès i els cellers que en formen part tant als consumidors, com a professionals de l’hosteleria i la restauració.
 Qalidès, Terrers del Penedès es va fundar l’any 2004  amb l’objectiu d’agrupar diferents cellers "interessats a mostrar un Penedès preocupat per conservar un conreu de la vinya respectuós amb l'entorn i el paisatge i en posicionar els seus vins de finca entre els millors del món". Els cellers que avui en dia formen part de l'entitat són Huguet de Can Feixes, Albet y Noya, Mas Comtal, Jean Leon, Gramona, Miguel Torres, Can Ràfols dels Caus, Jané Ventura, Avgvstvs Forvm, Castellroig Sabaté-Coca, Finca Viladellops, Mas Candí, Pardas i Parés Baltà.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn.
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn. | Blue Collectors 2019
Seguim a la denominació d'origen Costers del Segre però pugem cap als Pirineus, concretament als Pallars, els Jussà i el Sobirà