Mercats

Infografia del consum de vi al món

Qui són els majors consumidors de vi en el món? o Quants litres de vi consumeixen els espanyols? Ofertia, plataforma digital i d'apps, desenvolupa "Vinocracia", un mapa infogràfic interactiu sobre el consum de vi al món segons dades de l'OIV.

Infografía dels Restaurants amb estrelles Michelin

| 07/10/2015 a les 09:00h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Mercats, Consum de Vi, Consum de vi, Mercats


La plataforma ho titula: Què beuen els espanyols? Espanya ocupa el lloc setze en el rànquing mundial de consum amb 21,3 litres a l'any per habitant, per darrere de Portugal o França, que segons Ofertia, doblen el consum del nostre país.
 
La infografia interactiva ha estat desenvolupada per Ofertia, una plataforma de distribució mòbil i web de catàlegs de les millors botigues. L'empresa tecnològica ha fet aquest mapa dinàmic basant-se en dades oficials ofertes per la Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV).
 
Espanya, en el top 20 
Espanya entra en el top 20 dels països amb major consum de vi ocupant el lloc 16 de la llista amb 21,3 litres a l'any per habitant. Encara amb tot, els espanyols beuen la meitat que els portuguesos (43,8 litres per càpita) i francesos (46,4 litres per càpita), segons apunta la infografia.
 
En aquest rànquing mundial de consum de vi, El Vaticà ocupa la primera posició amb la sorprenent xifra de 73,8 litres anuals - aproximadament 100 ampolles per persona i any-. Una xifra que es troba molt per sobre de les registrades pel segon i tercer país classificat, Luxemburg (49,8 litres per habitant i any) i França (46,4 litres per habitant i any). Però que pot explicar-se, segons s'exposa a la infografia, per les particularitats demogràfiques d'aquest petit país: un cens de 800 habitants entre els quals només figuren homes adults. I per les seves particularitats fiscals, que abarateixen el cost per ampolla de vi.
 
Europa, paradís del vi
Si alguna cosa queda clara en observar la infografia, que presenta països i xifres d'una manera gràfica i senzilla, és que a Europa agrada el vi i es consumeix molt més que a l'altra banda de l'Atlàntic. Països com els Estats Units o el Canadà no arriben amb prou feines la meitat del consum a Espanya, amb 9,1 litres per càpita i 12,4 litres per càpita, respectivament. En els últims llocs de la llista trobem a Mèxic (0,5 litres per càpita), Líban (1,1 litres per càpita) i el Marroc (1,1 litres per càpita).

Podeu veure la infografia aquí.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Espanya, segon productor, setzè consumidor.
Anònim, 07/10/2015 a les 12:48
+0
-0
No és per estar-ne orgullós.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre