Tendència alcista dels vins catalans segons la consultora Nielsen

| 27/01/2015 a les 08:48h
Arxivat a: Mercats
Les 11 DO catalanes augmenten la seva quota en el mercat interior 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i conseller delegat executiu de Prodeca, Jordi Bort, ha presentat aquesta tarda a Barcelona la guia Catalan Wine Lanscapes.
 
Durant la presentació, el conseller ha anunciat que, segons les dades de consum relatives al període novembre 2013 a novembre 2014, els vins catalans són líders en el mercat de Catalunya, assolint una quota de mercat de quasi el 34% amb un increment del 3,8 punts percentuals (18,4% del volum) respecte el mateix període de l’any anterior. Aquestes dades demostren una tendència alcista els darrers 5 anys, passant d’una valor de 27,8% a 33,7% pel període indicat.
 


Si es segreguen les dades pels canals d’Alimentació i Hostaleria, el conseller ha explicat que en Alimentació es repeteix el lideratge aconseguit l’any 2013 i s’assoleix una quota del 33,7%, amb un augment respecte del període anterior del 2,9 punts percentuals (14,1% del volum). Pel que fa en Hostaleria, la quota és del 33,5% amb un augment del 5,4 punts percentuals (28,1% del volum), mantenint en aquest canal de comercialització la segona posició i retallant la diferència respecte del líder en 10,4 punts percentuals i deixant la diferència respecte el líder a només 3,7 punts percentuals.
 
Pel que fa al mercat interior del vi amb Denominació d’Origen (DO), el conjunt de les 11 DO catalanes augmenten la seva participació un 0,3 punts percentuals, assolint una xifra del 6,71%, la qual cosa les situa en el 5è lloc del rànquing.
 
En aquest mercat i en el canal d’Alimentació es produeix un augment de 0,5 punts percentuals situant-se la quota de mercat en el 8,5% i ocupant el 4rt lloc del rànquing, i en el canal d’Hostaleria, l’augment és de 0,2 punts percentuals situant-se la quota de mercat en el 4,7%, ocupant el 5è lloc del rànquing.
 
En el mercat català de vi amb DO, en els darrers tres anys i pels períodes interanuals estudiats, la Denominació d’Origen que ocupava el primer lloc i ara ocupa el segon ha perdut un 3,8% de quota i el conjunt de les DO’s de Catalunya han augmentat un 4,4 punts de quota la seva participació assolint aquest any la primera posició. Dada molt positiva segons el conseller. Cal recordar però que parlem de la suma de les 11 DO's catalanes vers una de sola, la DOC Rioja.
 
Catalan Wine Lanscapes, una ruta per les DO de Catalunya
 
L’editorial Zahorí, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura a través de Prodeca, ha publicat Catalan Wine Lanscapes, un llibre dissenyat per donar a conèixer la cultura del vi a Catalunya.
El llibre és en anglès (traduït al català i al castellà al final) per seduir també al públic estranger. La història, l’origen, els paisatges, el clima i les denominacions d’origen de la Catalunya vinícola són retratades sobre el terreny per l’il·lustrador i dibuixant barceloní Swasky.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Positiu, pro no molt positiu!
Manuel Duran, 30/01/2015 a les 23:10
+0
-0
El Conseller Pelegrí diu que el que las 11 DO's catalanes juntes hagin superat a la de Rioja es MOLT positiu. Es positiu pro que siguin necessàries 11 per superar-ne 1 no es pot dir que es MOLT positiu. No ens pot sorprendre la falta de èxit de las catalanes quan ja fa cinc anys que l'INCAVI va admetre que las catalanes "tenen una tendència contraria al mercat". No tenen qualitats i caràcters diferencials amb relació a las dames DO's ni uniformes dintre de cada una com requereix una verdadera Denominació d'Origen!!!
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA