Restaurants i cellers de la subzona Valls del Corb s'uneixen per oferir una carta amb els vins de la zona

| 27/01/2015 a les 09:12h
Arxivat a: Actualitat
Els 9 cellers de la subzona Valls del Corb (DO Costers del Segre) s’han unit per aprofitar sinèrgies amb 19 restaurants de la Vall del Corb per oferir els vins del Riu Corb
 

Restaurants i cellers signen un acord de col·laboració per a la promoció dels vins i la gastronomia de la Vall del Corb Vins del Riu Corb, l’associació que uneix tots els cellers de la vall del riu Corb, ha impulsat una nova iniciativa per a promocionar els vins que elaboren així com la gastronomia i el patrimoni del territori de la vall juntament amb els restaurants de la seva zona d’influència.
L’acció ha fet el tret de sortida aquest dilluns amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre cellers i restaurants i el lliurament d’unes cartes específiques de Vins del Riu Corb perquè els clients dels restaurants puguin identificar i elegir els vins elaborats en aquesta subzona de la DO Costers del Segre. L’acte, amb la presència dels 9 cellers i dels 19 restaurants, ha tingut lloc al Palau dels Marquesos de la Floresta de Tàrrega.
 
El conveni de col·laboració estableix que cada restaurant oferirà una carta específica de Vins del Riu Corb, així com que els restaurants, progressivament, aniran augmentant la seva oferta de vins del Riu Corb per a disposar de vins de tots els cellers i que donaran informació dels cellers i dels vins als seus clients. De la seva banda, els cellers es comprometen a publicitar els restaurants en tots aquells suports de difusió que utilitzin, des de díptics a webs, a recomanar els restaurants als seus visitants i a oferir tastos i maridatges amb els establiments adherits que ho sol·licitin. L’acord signat té una vigència d’un any.
 
Aquest acord, en definitiva, com a explicat Pau Moragas, de la Cooperativa L’Olivera, “significa posar sobre el paper la voluntat dels restaurants i dels cellers de treballar de forma conjunta i d’establir sinergies per a afavorir el coneixement de la gastronomia i dels vins de les Valls del Corb”. Moragas ha destacat la “complicitat amb els restauradors” i la “sensibilitat” que demostren envers els vins que elaboren.
 
Vins del Riu Corb també ha presentat un nou material de difusió turística que conté informació de tots els cellers de la vall (actualment s’han incorporat dos cellers a l’associació, de manera que tots els elaboradors de la vall es presenten en aquest full) i dels restaurants adherits al projecte, que són L’Hostal del Carme, L’Hostal Rector, L’Avi Siscu, Cal Menut, Lalà-Restaurant, La Cava, Antic Forn, La Cosa Nostra, RocallauraCafè, Antic Balneari de Rocallaura, El Tallat, El Degotalls, La Muralla, El Colomí, Restaurant Sommelier Hostelera, Bar El Foment, Ca la Maria, Som Somnis i Públic. Vins del Riu Corb és una iniciativa dels cellers L’Olivera Cooperativa, Cercavins, Casa Pardet, Cal Cabo Celler, Petit Duran, Analec, Comalats, Carviresa i Mas de Móra. Vins del Riu Corb compta amb l’acompanyament del projecte GUSTUM, que treballa per al desenvolupament del món rural a través dels productes locals.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre