"La Freixeneda", de Freixenet

| 29/01/2015 a les 13:12h
Arxivat a: Vins
Un vi autèntic i ple de peculiaritats
L'any passat, al saló Alimentària, es va presentar la primera anyada del vi negre "La Freixeneda", nom de la finca que va veure néixer un dels fundadors de Freixenet.
Es tracta d'un vi de l'anyada 2011, fet amb cabernet sauvignon i un 30% de garnatxa, que li aporta cos i una mica de carnositat.
 
El vi ha estat 6 mesos en dipòsits d'inoxidable i entre 14 i 20 mesos en roure de Croàcia sense torrar, per evitar l'excés de gust de fusta però aportar-li bouquet.
La Freixeneda és un vi diferent, peculiar, interessant i de sèrie molt limitada -8.000 ampolles són per al Grup Freixenet un homenatge simbòlic i no un objectiu comercial-.
 
Primera peculiaritat, ser un vi negre elaborat pels reis del cava. I per què no? el seu enòleg, Josep Buján, ens dóna garanties per fer això i  per molt més. Segona peculiaritat, un tap de vidre per evitar la seva evolució en ampolla. El vi està inspirat a Itàlia, concretament en els Amarone, elaborats a la regió del Vèneto. Vins molt concentrats, potents, fets a partir de raïm pansificat sense arribar a ser vins dolços (Freixenet utilitza la seva tecnologia per deshidratar el raïm en càmeres tèrmiques).
La Freixeneda, al criar-se en fusta sense torrar, manté un perfil molt més fresc i afruitat que els seus "homònims" italians.
 
És un vi sense clarificar ni filtrar ni estabilitzar, i tot el procés es realitza de forma natural. Necessita decantar-se abans del seu consum perquè el tap de vidre no permet gairebé oxigenació i en obrir-lo pot donar una lleugera reducció. Un vi tot fruita, llaminer, fresc, i molt molt peculiar.

Ac. Total: 3,8 gr/l
pH: 3,50
Grau alcohòlic: 14%
Preu: 60 €
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Henkell Troken, a Weisbaden, Alemanya
Henkell Troken, a Weisbaden, Alemanya | Henkell Freixenet
Henkell Freixenet creix fins als 1.230 milions d'euros de facturació gràcies a la bona evolució de les marques Freixenet i Mionetto
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca.
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca. | © David Bonet, 2022
El comitè d experts d ADG-FAD reconeix la sensibilitat i la integració del disseny com a part fonamental del projecte de Vila Viniteca
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre