L'any passat, al saló Alimentària, es va presentar la primera anyada del vi negre "La Freixeneda", nom de la finca que va veure néixer un dels fundadors de Freixenet.
Es tracta d'un vi de l'anyada 2011, fet amb cabernet sauvignon i un 30% de garnatxa, que li aporta cos i una mica de carnositat.
Es tracta d'un vi de l'anyada 2011, fet amb cabernet sauvignon i un 30% de garnatxa, que li aporta cos i una mica de carnositat.
El vi ha estat 6 mesos en dipòsits d'inoxidable i entre 14 i 20 mesos en roure de Croàcia sense torrar, per evitar l'excés de gust de fusta però aportar-li bouquet.
La Freixeneda és un vi diferent, peculiar, interessant i de sèrie molt limitada -8.000 ampolles són per al Grup Freixenet un homenatge simbòlic i no un objectiu comercial-.
Primera peculiaritat, ser un vi negre elaborat pels reis del cava. I per què no? el seu enòleg, Josep Buján, ens dóna garanties per fer això i per molt més. Segona peculiaritat, un tap de vidre per evitar la seva evolució en ampolla. El vi està inspirat a Itàlia, concretament en els Amarone, elaborats a la regió del Vèneto. Vins molt concentrats, potents, fets a partir de raïm pansificat sense arribar a ser vins dolços (Freixenet utilitza la seva tecnologia per deshidratar el raïm en càmeres tèrmiques).
La Freixeneda, al criar-se en fusta sense torrar, manté un perfil molt més fresc i afruitat que els seus "homònims" italians.
La Freixeneda, al criar-se en fusta sense torrar, manté un perfil molt més fresc i afruitat que els seus "homònims" italians.
És un vi sense clarificar ni filtrar ni estabilitzar, i tot el procés es realitza de forma natural. Necessita decantar-se abans del seu consum perquè el tap de vidre no permet gairebé oxigenació i en obrir-lo pot donar una lleugera reducció. Un vi tot fruita, llaminer, fresc, i molt molt peculiar.
Ac. Total: 3,8 gr/l
pH: 3,50
Grau alcohòlic: 14%Preu: 60 €