12 motius saludables per beure vi

Un estudi de la Universitat de Tufts a Boston (EUA) amb més de 2.400 participants conclou 12 motius saludables per beure vi segons la revista Muy Interesante.

Fivin explica els beneficis del consum moderat de vi als futurs sumillers

| 02/02/2015 a les 09:12h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, vi i salut, vi negre
Enforteix els ossos
Les dones que beuen vi tenen menys possibilitats de perdre massa òssia que les dones que no beuen, causa de l'efecte positiu sobre la densitat mineral òssia, tant en el cas del vi com de la cervesa.
 
Redueix el risc cardíac
Un estudi de la Universitat de Harvard (EUA.) Va determinar amb claredat que aquelles persones que consumeixen vi en dosis moderades tenen un 30% menys de probabilitats de patir un atac cardíac.
 
Antibacterià
Tant el vi negre com el vi blanc tenen propietats antibacterianes. Així ho va demostrar l'estudi dut a terme per l'expert Martin E. Weisse de la West Virginia University (EUA), que mostra que el vi té la capacitat de reduir els bacteris dels aliments, protegint així al cos humà.
 
Redueix el risc de patir ceguesa
El vi negre pot aturar el creixement dels vasos sanguinis fora de control en l'ull (angiogènesi) que causa la ceguesa, segons un estudi d'un equip d'investigadors de l'Escola Universitària de Medicina de Washington a St. Louis (EUA) i publicat a la revista American Journal of Pathology. De nou és el resveratrol, el compost que es pot trobar al vi, el que protegeix la visió.
 
Contra la depressió
Un equip de científics format per diverses universitats espanyoles va concloure que beure vi pot reduir el risc de depressió. L'experiment es va realitzar amb 2,683 homes i 2,822 dones d'entre 55 i 80 anys durant un període de set anys. Van trobar que, en ambdós sexes, si bevien entre 6 o 7 gots de vi per setmana eren menys propensos a ser diagnosticats de depressió fins i tot tenint en compte els factors d'estil de vida.
 
Disminueix el colesterol
Diversos estudis han demostrat que una copa de vi negre al dia (en el blanc l'eficàcia és menor), disminueix la concentració de plaques a les artèries i augmenta els nivells de HDL o colesterol bo, la qual cosa millora la salut cardiovascular.
 
Protegeix contra cremades solars
Els derivats del vi i del raïm poden ajudar a reduir els efectes nocius dels raigs UV (ultraviolada) segons un article de la Universitat de Barcelona i publicat a la revista The Journal of Agricultural Food and Chemistry. En l'estudi s'explica que els flavonoides del vi i el raïm inhibeixen la formació d'espècies reactives d'oxigen (ROS) que danyen les cèl·lules de la pell.
 
Disminueix les possibilitats de càncer de còlon
Científics de la Universitat de Leicester (Regne Unit), van explicar en la 2a Conferència Científica Internacional sobre el resveratrol i la salut que, el consum moderat de vi negre de forma regular pot reduir la taxa de tumors intestinals en aproximadament un 50%.
 


Ajuda a prevenir la demència
Un equip de científics de la Universitat de Loyola Medical Center (EUA) va trobar que el consum moderat de vi negre pot reduir el risc de desenvolupar demència. En el seu estudi van analitzar les dades de treballs acadèmics sobre el vi negre des de 1977 fins a l'actualitat. Els estudis van mostrar un risc significativament menor de demència entre els bevedors regulars i moderats de vi negre en 14 països diferents. I és que el resveratrol redueix la viscositat de les plaquetes de la sang, el que ajuda a mantenir els vasos sanguinis oberts i flexibles (sense coàguls), el que al seu torn ajuda a mantenir un bon subministrament de sang al cervell. L'estudi va ser publicat a la revista The Journal of Neuropsychiatric Disease and Treatment.
 
Ric en minerals
El vi aporta minerals com: liti (equilibrant el sistema nerviós), magnesi (redueix l'estrès), zinc (millora les defenses immunitàries), potassi i calci (equilibri iònic i elèctric).
 
Retarda l'envelliment
Consumir una copa de vi al dia ens ajuda a retardar el procés de l'envelliment per les seves propietats vasodilatadores que combaten algunes malalties originades per l'oxidació de les cèl·lules. També és recomanat per a la memòria.
 
Contra el càncer de pit
Beure qualsevol tipus de beguda alcohòlica augmenta el risc de càncer de mama. No obstant això, el consum de vi negre té l'efecte contrari, segons va concloure un estudi del Cedars-Sinai Medical Center a Los Angeles (EUA) i que va recollir la revista Journal of Women's Health. El motiu és que els productes químics en la pell i llavors dels raïms vermelles redueixen els nivells d'estrogen i augmenten els nivells de testosterona en les dones premenopàusiques, el que es tradueix en un menor risc de desenvolupar càncer de mama.

Cal destacar que sempre que ens referim al consum de vi, ho fem al consum moderat de vi. El vi només es gaudeix amb moderació.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

tirola
Anònim lefa, 18/05/2018 a les 12:29
+0
-0
lil vi

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi