Recomanem 12 negres DO Penedès de menys de 12€ (volum II)

Us proposem els altres 6 vins negres de menys de 12€ de la DO Penedès.

Recomanem 12 negres DO Penedès de menys de 12€ (volum I)

| 02/02/2015 a les 10:30h
Arxivat a: Vins, Recomanem, Vins negres
Amaltea 2012 de Loxarel
Cabernet sauvignon, merlot i ull de llebre. El merlot està situat a 700m d’altitud, amb sòl calci-argilós
Orgànic i biodinàmic. 10 mesos d'envelliment en bótes de roure hongarès.
En nas ens apareixen records a fruites negres, potent en boca peròamb un taní melós, lleuger i un subtil toc mineral.










 

Antisiana Merlot 2012, de Mas Comtal
Merlot 100%.
Aromes balsàmiques i espècies, cireres madures i tacte carnós, brises de criança.
A inicis del mes de gener del 2013 es diposita en bótes de segon any de 225 litres de capacitat, d’origen francés,de grà fi, i de torrat lleuger. 12 mesos de criança oxidativa, per passar a ampolla i començar llavors la criança reductiva. Perfecte per carns vermelles a la planxa, al forn, guisades o estofats. Formatges curats i secs. Rissotos amb totes les seves variants. Combinació divertida amb la xocolata. 





 

Xino-Xano Negre by Oriol Rossell
Vi de l’any, elaborat amb les varietats syrah, merlot i cabernet sauvignon. Collita en caixes de 20 kg de capacitat, desrapat del raïm i fermentació amb les pells del raïm durant 15 dies a una temperatura de 22ºC. Després del “sagnat” del vi, aquest es deixa en repòs durant uns mesos en dipòsit perquè s’acabin d’afinar els tanins propis del vi. 
De color intens, amb cos, amable i aromàtic, amb aromes de fruita vermella, amb notes vegetals i fresques. La merlot li aporta la fruita, la syrah notes florals i la cabernet sauvignon, l’estructura necessària per ser un vi amb presència.






 
 
Atrium Merlot de Torres
Merlot amb 6 mesos en roure francès (20% roure nou). Temps de maceració de 8-9 dies, i una setmana de fermentació en dipòsits d'inoxidable amb control de temperatura.
Vi de color cirera fosc. Intens aroma de fruita (confitura de gerds) que culmina en un paladar elegant i harmònic. Vellutat i saborós, deixa en boca un llarg rastre de fruita. Gastronomia: Perfecte amb la vedella, el porc o l'ànec salvatge. Servir a 15°C. 







 
 
Vilarnau Cabernet Sauvignon
Vinya de la zona de Pacs. Una vinya de cabernet de 25 anys on la maduració es de les més primerenques. Atractiu color vermell robí, de bona intensitat i gran vivacitat. Al nas destaquen les notes de fruites madures, com prunes negres, amb un fons especiat de pebre blanc, conformant un caràcter molt varietal i mediterrani. Carnós i ampli a la boca, amb un pas càlid i tanins molt vius, característics de la cabernet madura, resultant molt aromàtic i especiat en la seva llarga persistència.
 
 


 





Duc de Foix de COVIDES
100% cabernet sauvignon de vinyes pròpies de la D.O. Penedès. Vi negre jove monovarietal, amb aroma potent de petits fruits vermells del bosc. En boca és rodó, untuós, amb tanins dolços i postgust llarg. Ideal per acompanyar carns guisades, formatges curats, embotits i plats amb personalitat.




 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves