El president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet i el director del Basque Culinary Center, Joxe Mari Aizega, han firmat un acord de col·laboració amb el que es comprometen a crear sinergies al voltant del món del Cava i la gastronomia.
El conveni signat entre ambdues entitats es situa dins la política de formació que, des de fa un any, desenvolupa el Consell Regulador del Cava. Com afirma el seu president, Pere Bonet, “la formació és un dels eixos estratègics de desenvolupament pel sector pel qual duem a terme iniciatives que milloren la pedagogia i el coneixement del Cava mitjançant acords de col·laboració amb centres en els que s’imparteix formació específica d’hostaleria i sumilleria, en definitiva, als nostres futurs prescriptors”.
Fruit d’aquest acord, el Consell Regulador impartirà la formació específica del Cava als alumnes del Grau de Gastronomia i del Máster de Sumilleria, entre d’altres.
Basque Culinary Center té com a objectiu la formació i la investigació, la innovació i la transferència de coneixements i tecnologia en les àrees de Ciències Gastronòmiques. Es pioner en Espanya en integrar a la seva facultat activitats professionals de gastronomia, cuina i restauració, i a més, té vocació internacional.