A partir del proper 2 de març ja podreu trobar a les llibreries del país el nou llibre "Vi Català. Una reivindicació històrica" de Jordi Alcover, Silvia Naranjo i Jordi Abellan.
"Un llibre que destapa tots els secrets del vi català i brinda pel nostre patrimoni". L'obra pretén ser un repàs a la nostra viticultura, amb els principals tipus de vi català i les varietats, tradicionals i foranes, que les componen. També dóna les claus per entendre perquè "Catalunya ha estat sempre una terra de vins i vinyes, però no és fins ara que el vi català es comença a forjar un nom propi arreu del món". En definitiva, en el llibre, escrit per tres acreditats professionals del món del vi, es dónen respostes històriques que expliquen les vicissituds del sector i les possibles escletxes per a l’esperança del nostre patrimoni vitícola.
Jordi Alcover és historiador, restaurador, enòleg i periodista especialitzat en vins. Ha creat la primera Escola d’Estiu del Vi Català i és coautor de la Guia de vins de Catalunya. Tast a cegues, que es publica anualment des del 2009 i que, mitjançant el tast de més de 10.500 vins, ha permès als autors obtenir el fons de coneixement que ha servit de base per a l’elaboració d’aquest llibre.
"Un llibre que destapa tots els secrets del vi català i brinda pel nostre patrimoni". L'obra pretén ser un repàs a la nostra viticultura, amb els principals tipus de vi català i les varietats, tradicionals i foranes, que les componen. També dóna les claus per entendre perquè "Catalunya ha estat sempre una terra de vins i vinyes, però no és fins ara que el vi català es comença a forjar un nom propi arreu del món". En definitiva, en el llibre, escrit per tres acreditats professionals del món del vi, es dónen respostes històriques que expliquen les vicissituds del sector i les possibles escletxes per a l’esperança del nostre patrimoni vitícola.
Jordi Alcover és historiador, restaurador, enòleg i periodista especialitzat en vins. Ha creat la primera Escola d’Estiu del Vi Català i és coautor de la Guia de vins de Catalunya. Tast a cegues, que es publica anualment des del 2009 i que, mitjançant el tast de més de 10.500 vins, ha permès als autors obtenir el fons de coneixement que ha servit de base per a l’elaboració d’aquest llibre.
Sílvia Naranjo ha estat en contacte amb el món del vi des de l’àmbit personal i, fa set anys, des del professional com a coautora de la Guia de vins de Catalunya. Tast a cegues. Tot i que, en aquest context, ha hagut de tastar més de 10.500 vins, continua preferint sense cap mena de dubte beure una sola copa de vi o de cava gaudint de la conversa.
Jordi Abellan ha fet diferents màsters en viticultura, enologia i anàlisi sensorial, encara que es considera eminentment autodidacte. És coautor de la Guia de Vins de Catalunya. Tast a cegues des de fa cinc edicions i autor del blog vinícola Enoteismes.