Guillermo Cruz, del restaurant Mugaritz, millor sumiller de caves d'Espanya

| 18/02/2015 a les 08:49h
Arxivat a: Entrevistes
El sommelier de Mugaritz s'ha imposat aquesta nit a 19 finalistes més en un concurs en directe organitzat pel Consell Regulador del Cava
El saragossà Guillermo Creu Alcubierre, del restaurant Mugaritz (Guipuzkoa), s'ha proclamat Millor Sommelier d'Espanya de Cava a la final de la primera edició del concurs que organitza el Consell Regulador del Cava. Creu, que ja es va proclamar fa uns mesos Millor Sommelier d'Espanya 2014, s'ha imposat davant 19 finalistes més de tot el país. Diego Muñoz, del restaurant La Lobita (Soria), ha quedat en segona posició i Juan Francisco Carmona, del restaurant Pura Cepa (Múrcia), en tercera. Després de rebre el premi, Cruz ha destacat la dificultat de fer un maridatge sol amb Cava, i ha assegurat que aquest producte "té molts perfils i és perfectament complex".
 
Els finalistes han hagut de demostrar les seves aptituds en viu i en temps real. Han conegut el menú sorpresa a l'inici de la nit i han hagut de preparar un maridatge i servir cadascun a una de les taules, elegida per sorteig. Tenien a la seva disposició 42 caves procedents de 22 cellers que havien pogut tastar el mateix matí del concurs. Dels sommeliers s'han valorat qüestions com la presentació inicial, els maridatges oferts, la tècnica de servir o l'elecció de les copes per a cada Cava.
 
Els comensals de cada taula han exercit de jurat. Es tractava de persones relacionades amb el sector com sommeliers, periodistes, tastadors, etc. A més, hi ha hagut un jurat d'honor per donar fe del recompte de vots i proclamar als guanyadors. Aquest últim ha estat format per Josep Roca (El Celler de Can Roca), Custodio Zumarra (Rest. Zalacaín), Francisco González (CRCava) i els periodistes Ramon Francàs (La Vanguardia) i Rosa Rivas (El País).
 
Josep Roca ha felicitat a l'organització per l'originalitat de la final i ha destacat les qualitats clau d'un bon sommelier, com la "emotivitat", la "creativitat" o la gestió de "la vanitat" per saber que "el millor maridatge no sempre és el més idoni" o la creativitat. "Tenim la fortuna d'haver vingut al món a festejar", ha assegurat.
 
El president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, ha elogiat el treball dels cavistes i dels sommeliers i ha destacat el "llarg camí recorregut" per aconseguir situar el Cava al centre de la gastronomia.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves