La Vinícola de Nulles ha acollit aquest dilluns una acció gastronòmica al voltant de la Gamba de Tarragona, com a pas previ a la celebració de les primeres jornades d’aquest apreciat crustaci, que es faran del 13 al 29 de març, sota el paraigües del Patronat Municipal de Turisme i Tarragona Gastronòmica. La regidora de Turisme, Patrícia Anton, ha destacat “la necessitat de reivindicar la Gamba de Tarragona com un producte d’una extraordinària qualitat”. Després d’haver celebrat jornades del romesco, del peix blau de Tarragona i dels arrossos “era de justícia dedicar-ne unes a la Gamba de Tarragona”, ha afegit Anton.
El xef Oriol Castro, conegut per haver estat la mà dreta de Ferran Adrià a la cuina d'El Bulli des de 1997, ha fet un show cooking de la cuina de la gamba. Castro, que actualment és copropietari de dos restaurants, el Compartir (a Cadaqués) i el Disfrutar (a Barcelona), ha preparat, entre d’altres plats, una gamba bullida al natural Tai, una gamba unilateral amb fricandó, un Shabu-Shabu de gambes amb amanida d'algues i un carpaccio de gamba. Després de la demostració de cuina, s’ha fet un tast de Gamba de Tarragona, gentilesa de la Confraria de Pescadors, que s’ha maridat amb vins i caves Adernats, de la Vinícola de Nulles.
Prèviament al show cooking d’Oriol Castro, Francesc Boronat, de la Vinícola de Nulles, ha fet una visita guiada pel celler modernista, una de les anomenades Catedrals del vi, obra de l’arquitecte vallenc César Martinell.