Les dones consumeixen més rosats que els homes? Qui gasta més diners en vins?

| 19/02/2015 a les 08:17h
Arxivat a: Mercats
DAINSO (empresa especialitzada en Data Mining i Big Data) ha analitzat les dades de l'enquesta Cupatges per extreure'n conclusions basades en el consum per edats i sexes.
Informe de Data Intelligence Solutions (DAINSO)
 
Despesa mensual segons l'edat
En el quadre 1 es mostra la relació que hi ha entre les franjes d'edat i la despesa mensual en vi.
 
D'aquest quadre destaca que el més probable és que la despesa sigui d'entre 25€ a 50€, excepte per al rang d'edats inferior a 30 anys. Una altra dada a destacar és que el percentatge més alt per una despesa superior als 50€ prové de gent entre els 50 i 60 anys. Aquesta informació també està disponible a la captura següent en uns gràfics 3D amb diferents perspectives.

Relació entre edat i consum de vi habitual
En el quadre següent es mostra el percentatge de tipus de vi que consumeix la gent en funció del seu rang d'edat. D'aquí destaca que el cava va prenent més importància a mesura que s'incrementa l'edat. Pel que fa al vi blanc arriba al valor màxim entre els 30 i 40 anys per després anar descendint poc a poc.
 


Relacions significatives, algunes conclusions
S'han analitzat una sèrie de relacions tant a nivell global com per edats. Algunes conclusions, a grans trets, han sigut aquestes:
- De tota la gent que consumeix vi al restaurant, el 95% també ho fa a casa.
- A mesura que augmenta l'edat, augmenta el % de consum tant a casa com al restaurant, arribant pràcticament al 100% de gent que consumeix a restaurants (i també a casa) en majors de 60 anys.
- La gent que exclusivament consumeix vi negre, no comprarà vi rosat en dates assenyalades en un 99% de probabilitat, augmentant al 100% en majors de 50 anys.

Consum de vi per sexes
En el quadre següent es mostren els resultats d'analitzar el percentatge de consumidors de cada tipus de vi en funció del sexe i de l'edat.



Consumidors de vi negre exclusivament


S'observa que hi ha major percentatge de consumidores exclusivament de vi negre amb edats inferior als 30 anys.
En general, el consum de vi blanc i de vi negre està bastant igualat entre homes i dones. Les grans diferències són en el vi rosat. Els homes consumeixen molt més aquest tipus de vi que les dones independentment de l'edat. En el cava també s'observen diferències interessants. Els homes de menys de 50 anys consumeixen bastant més cava que les dones. En total hi ha major consum de cava per part dels homes que de les dones.

Per tant es pot concloure que el mite que les dones són de beure vi blanc, rosat i cava no és certa (almenys en la població de l'enquesta)


Els homes consumeixen molt més vi rosat que les dones
S'observa també que les dones entre els 30 i 50 anys consumeixen més vi negre que els homes. Per tant es pot concloure que el mite que les dones són de beure vi blanc, rosat i cava no és certa (almenys en la població de l'enquesta). Els nivells de consum de vi negre de les dones estan a l'altura dels consums dels homes. En el cas del vi blanc es consumeix també per igual. A més destacar que el consum del vi rosat és molt més gran en els homes que en les dones independentment de l'edat. En el cava també es dóna però les diferències entre els dos grups no és tan gran.

--------------------------------------
Fitxa tècnica de l'entrevista:
Mostra
: lectors de Cupatges
Residents a Catalunya
Edats: entre 18 i 80 anys
48% Dones
52% homes
Marge d'error de la mostra: 5%
Heteregoneïtat: 50%
Nivell de confiança: 95%
Respostes: 550

Tamanys de la mostra extrets de Netquest Datum

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA