Bardinet adquireix Caves Mont Marçal

| 18/02/2015 a les 11:29h
Arxivat a: Mercats
Bardinet, S.A. Espanya, ha arribat a un acord amb la família propietària de Mont Marçal Vinícola, SA, per a l'adquisició del 90% de les accions de l'empresa.


Bardinet, S.A. Espanya
, empresa elaboradora de begudes espirituoses, ha arribat a un acord amb la família Sancho, propietària de Mont Marçal Vinícola, SA,  per a l'adquisició del 90% de les accions d'aquesta companyia situada a Castellví de la Marca (Alt Penedès).

El 10% restant quedarà en mans de Blanca Sancho, actual consellera delegada, que seguirà al capdavant de l'empresa com Directora General. L'acord inclou també la incorporació de la vinya, d'unes 30 hectàrees, que envolta la masia pairal i al complex d'elaboració.
 
Mont Marçal va facturar l'any passat 2014: 6,8 milions €, un 16% més que el 2013. D'aquesta xifra, un 57% va correspondre a exportacions, un 18% a vendes en el mercat domèstic i un 25% a vendes d'ampolles per a tercers elaboradors.
Mont Marçal té actualment uns 4 milions d'ampolles en rima i punta per atendre la seva producció de caves de qualitat. Les instal·lacions alberguen 5.500m2 de caves i naus d'emmagatzematge i elaboració d'uns 3.500 m2 així com 420m2 d'oficines.
 
Interès de Bardinet:
Segons Jean-Paul Bouyat (director general de Bardinet) aquesta adquisició ve a completar i racionalitzar la seva oferta de productes en un segment, el del cava, en el qual ja és present com a propietari de la finca Montsarra (27 Has. A Torrelles de Foix) a partir de les que desenvolupa la seva marca Montsarra, unes 225.000 ampolles de cava de qualitat principalment per al mercat japonès i USA.
Aquests dos últims anys venia elaborant els caves en les instal·lacions de Caves Lavernoya que té llogades en exclusiva i en què també disposa d'unes 600.000 ampolles en rima. De fet està previst un acord per seguir desenvolupant les marques de Lavernoya: Lacrima Bacchus i Summum.
 
Bardinet Espanya té la seu a Gelida. Va facturar en 2014 gairebé 100 milions d'€, un 3% menys que l'any anterior per vendre 18 milions d'ampolles de begudes espirituoses. En un mercat, el de les begudes espirituoses que fa sis anys de caigudes continuades, Bardinet ha vingut resistint bé la crisi.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler