Segona edició del Decanta a Sant Sadurní d'Anoia

| 27/02/2015 a les 11:13h
Arxivat a: Enoturisme
El Festival, que aposta per apropar la música, els vins i els caves d’autor, tindrà lloc del 26 al 29 de març. Joan Colomo amb Can Vich, Maika Makovski amb Can Ràfols dels Caus i Toti Soler amb Freixenet, seran els protagonistes d'enguany.
 
El Decanta 2015 comptarà de nou amb la Taverna Musical i oferirà activitats paral·leles com la projecció d’una pel·lícula, una doble presentació de llibres, un tast musical i visites a cellers Sant Sadurní d’Anoia, 26 de febrer de 2015.
 
Després de l’èxit de l’edició 2014, en la que es van exhaurir les entrades de tots els concerts, el cicle de música, vins i caves d’autor Decanta torna, del 26 al 29 de març, amb una segona edició que aposta per tres concerts d’alt nivell i amb més aforament i un ventall d’activitats que relacionen el vi i la música des de diferents perspectives, tot plegat amb l’objectiu de fer créixer l’esdeveniment i obrir-lo a una major quantitat de persones. 

La primera actuació serà la que vincularà la música de Joan Colomo amb els vins del celler Can Vich i tindrà lloc el divendres 27 de març a les 22 h a la Sala de Tast de la Botiga especialitzada en vins i caves Cal Feru de Sant Sadurní d’Anoia. 
El cantant i compositor Joan Colomo, amb la seva característica espontaneïtat, sol amb la guitarra i un looper, ens oferirà un concert que maridarà amb els vins del celler Can Vich. 
 
El segon concert, que es durà a terme el dissabte 28 de març a les 22 h al Celler de la Fassina de Cal Guineu, anirà a càrrec d’una de les muses de l’underground de casa nostra, Maika Makovski, juntament amb els grans i seductors vins de Can Ràfols dels Caus. 
 
En el tercer i últim concert, que tindrà lloc de nou al Celler de la Fassina de Cal Guineu el diumenge 29 de març a les 19 h, tindrem l’oportunitat de deixar-nos encisar per la música del gran Toti Soler, maridada amb els caves de més gran qualitat de la firma Freixenet, presentats per l’enòleg Josep Buján, gran coneixedor i impulsor d’aquests caves. 
 
Les entrades dels concerts són a la venda des d'avui a un preu de 20 € i es poden adquirir on-line a través del web, trucant al 938 910 163 o presencialment a la botiga Cal Feru.
 
La Taverna Musical La Tasting Room de Cal Feru, com en l’edició anterior, durant els dies del Decanta, es convertirà en una Taverna Musical. Taverna, perquè s’hi podran degustar a copes una selecció de 19 vins i caves del Penedès de primer nivell i, musical, perquè cada vi anirà maridat amb una cançó que tingui unes característiques sensorials similars a aquest. 
Per a seleccionar aquestes músiques, aquest any s’ha comptat amb la col·laboració de la periodista especialitzada en música i cultura, Consol Sàenz, de RNE, que s’ha deixat inspirar per cadascun dels vins per a trobar la millor música per maridar-los.

Activitats paral·leles 
La primera activitat, que tindrà lloc el dijous dia 26 de març a les 20.30 h a la Sala de Tast de Cal Feru i serà la que obrirà el festival, consistirà en la projecció de la pel·lícula “Blood into wine”. 
Aquesta activitat, que ha estat coorganitzada amb el Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, anirà acompanyada d’una degustació de vins i l’entrada tindrà un preu de 10€. 
 
El divendres 27 a les 20 h a la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia, es durà a terme una doble presentació de llibres. Per una banda es presentarà el recent recull de cançons del periodista musical Jordi Bianciotto “501 cançons catalanes que has d’escoltar abans de morir” i, per una altra banda, el llibre “Vinos imbatibles: 150 vinos entre 4 y 10€” de David Seijas, que va ser sommelier del restaurant El Bulli i actualment treballa a El Bulli Foundation. 
 
Una de les novetats d’aquest any és el tast musical. En aquesta ocasió s’ha demanat a la periodista especialitzada en música i cultura de RNE, Consol Sàenz, que s’inspiri en alguns vins i caves per trobar la música que millor hi casa i, d’entre aquests maridatges, se n’ha escollit 6, que seran presentats per ella i els enòlegs dels cellers de cadascun dels vins i caves en aquest “tast-audició” que ella mateixa ha titulat “Un cert grau femení”, pel fet que tots els maridatges han estat fets amb veus femenines. L’activitat, que inclou la degustació de 6 vins i caves, tindrà un preu de 20€. 
 
Finalment i com a una altra novetat de l’edició 2015, aquest any el Festival ofereix la possibilitat de fer visites a cellers especials pel Decanta, amb les que s’hi inclou l’accés i tiquets a la Taverna Musical i descomptes als establiments de l’associació Som Sant Sadurní adherits al Decanta. Hi ha 11 cellers i espais culturals d’interès entorn de la gastronomia i el cava que s’han sumat a la iniciativa, alguns dels quals han preparat visites exclusives en motiu del festival amb música en directe durant l’itinerari. 
 
Els organitzadors 
El cicle Decanta està organitzat per la botiga especialitzada en vins i caves de Sant Sadurní Cal Feru  juntament amb l’empresa de gestió cultural Alter Sinergies amb el suport del CIC Fassina de Sant Sadurní d’Anoia i el patrocini de les empreses especialitzades en el sector vitivinícola Maquinaria Moderna, Gràfiques Varias i Vintacap.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves