El cava Spur de Giró Ribot es presenta en societat

| 03/03/2015 a les 08:15h
Arxivat a: Vins
El singular cava, fet amb el 100% de sucres provinents del raïm, es presenta a les instal·lacions del celler a Sant Fe del Penedès maridat amb la millor gastronomia del xef Marc Torres
Segons Joan Rovira, enòleg de Giró Ribot, el cava Spur neix amb "la intenció de ser un cava el més pur possible". D'aquí en surt el seu nom. I per ser un cava pur, l'enòleg ens explica que només conté most de raïm en el seu licor d'expedició. Congelen un 10% del most provinent del premsat (xarel·lo) per extreure'n el sucre, en comptes d'utilitzar sucres provinents de la canya o la remolatxa.

El procés el fan amb el màxim respecte pel producte i amb una mínima intervenció, de manera que conserven el sucre del most en fred (mai amb sulfits).
El resultat, després d'afegir 5-6 grams de sucre i de fer una criança mínima de 24 mesos, és un cava amb molta fruita, força cítric i amb bona acidesa.

Després de la presentació del cava al celler a càrrec de l'Eduard Sanfeliu, gerent de Giró Ribot i les explicacions pertinents de l'enòleg, el xef Marc Torres, professor de l'Escola d'Hostaleria de Barcelona, ha elaborat unes tapes per la ocasió, de manera que els assistents han pogut fer una ruta pel celler per anar maridant l'Spur amb diferents joies gastronòmiques. Les 3 estacions de degustació i els seus plats han estat:
Primera estació a la sala de premsat: Vieira en cru cuinada com un "ceviche", amb tocs de coriandre i soja, i cava Spur
Segona estació a la cava: Un foie cuit al vapor amb pa d'espècies, i cava Spur
Tercera estació a la línia de degollat: Un tàrtar amb algues, i cava Spur

Per finalitzar l'esdeveniment, els assistents han pogut gaudir també de tapes fetes amb arrossos, peixos i carns, maridat tot amb altres joies del celler com l'Avant o l'Excelsus (cava de limitada producció en format màgnum amb 100 mesos de criança).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella

COMENTARIS

felicitats Sr. Rovira!
Manuel Duran, 04/03/2015 a les 11:36
+0
-0
Quan encara i ha enòlegs que malgrat tot lo que s'ha dit segueixen fen imitacions de Champagne es te que felicitar el Sr. Rovira per valorar el Cava i evitar que els estrangers es pensin que tan sols sabem imitar.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA