Mas d’en Blei Clos Martina

| 06/03/2015 a les 11:21h
Arxivat a: Vins
Un vi blanc que reflecteix el paisatge del Priorat
El Clos Martina és el vi blanc del celler Mas d’en Blei, ubicat al municipi de la Morera del Montsant, al nord de la comarca del Priorat.
 
Aquest celler disposa de 17 ha, a la vora del riu Siurana on hi tenen plantades majoritàriament garnatxa i carinyena.
El Clos Martina està elaborat amb un cupatge de les varietats garnatxa blanca (84%), pedro ximenez (10%) i pansal (6%), totes elles procedents del costers de llicorella de la finca pròpia. Se li dóna una criança de 6 mesos en bótes de roure francès.
 
A la vista presenta un color groc palla amb reflexos verdosos. Net i brillant.

En nas ens rep amb aromes torrades procedents del seu pas per les bótes, poc a poc van sortint les notes de fruites blanques, madures i confitades amb tocs cítrics suaus. En la seva plena expressió ofereix aromes balsàmiques típiques del paisatge prioratí, romaní, fonoll, espígol i records de pedra foguera sobre un fons mineral.
 
En boca es mostra vigorós i càlid. Ampli, estructurat i amb bona acidesa. De nou ens retrobem amb les fruites blanques ben confitades i acompanyades de notes torrades. Llarg i persistent.
 
Un vi que per gaudir-lo amb la seva plenitud recopmanem obrir-lo abans i decantar-lo perquè s'oxigeni.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA