“Vi per Vida” fa el primer donatiu per a la recerca en metàstasi a l’IRB Barcelona

| 27/03/2015 a les 11:42h
Arxivat a: Actualitat
L’associació sense ànim de lucre nascuda fa un any lliura els primers 3.800 euros recollits en dos tasts populars el 2014 i n’anuncia tres més per al 2015
Xavier Ayala, president i impulsor de l’organització sense ànim de lucre Vi per Vida nascuda el març de l’any passat, ha lliurat a Joan Guinovart, director de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), el primer donatiu de l’entitat per valor de 3.800 euros, obtinguts amb aportacions populars en dos tasts solidaris organitzats a Mollerussa i Calella el 2014. Vi per Vida ja té en marxa tres tasts de vins més i noves accions solidàries per a aquest 2015.



La iniciativa del Vi per Vida és generosa i exemplar. Per a nosaltres és fonamental que els ciutadans ens ajudin a sensibilitzar la societat sobre la recerca, la valorin i hi vulguin contribuir activament”, diu Joan Guinovart, director de l’IRB Barcelona
 
L’organització va néixer per l’impuls del sommelier mollerussenc Xavier Ayala, amb l’ajut de la família Ayala-Cots, amb el propòsit de sensibilitzar sobre la metàstasi -l’extensió d’un tumor primari a òrgans distants que causa el 90% de les morts per càncer-, i contribuir a la recerca desenvolupada en aquest àmbit en laboratoris competitius de recerca a Catalunya.
 
Vi per Vida és un homenatge al meu pare, que va morir de metàstasi de càncer de pulmó quan jo tenia 11 anys. Fa un any va ser el moment propici per fer realitat el meu somni d’unir vi i actes solidaris en pro de la recerca. Ens fa molta il·lusió donar suport a l’IRB Barcelona”, diu Xavier Ayala.

Per la seva banda, Joan Guinovart, agraeix a Vi per Vida “l’haver convençut a tanta gent a participar i haver sumat aliances amb institucions i cellers per tirar endavant els tastos i, amb tot això, sensibilitzar i recollir diners per a la recerca. És molt generós i exemplar, i ja ha inspirat a d’altres ciutadans anònims a voler col·laborar amb el nostre centre”. L’IRB Barcelona té diverses línies de recerca en metàstasi amb projectes capdavanters d’impacte mundial.
 
Properes activitats de l'associació
Xavier Ayala ha anunciat que ja estan organitzant tres degustacions de vins amb el mateix esperit popular. La propera se celebrarà el 10 de maig durant la 5a Mostra de Vins i Caves Vigralla del Baix Penedès, i repetiran Mollerussa, el 23 de maig, i Calella, a la tardor de 2015. A més, Vi per Vida ha iniciat altres accions en col·laboració, com ara amb la taberna Maitea de Barcelona que ofereix tapes solidàries. També té en marxa la producció del primer vi solidari “Vi per Vida” amb el celler ATRoca, que estarà disponible en els propers mesos, així com també amb d’altres cellers del panorama català.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Barcelona és la província que exporta més vins, seguida per Ciudad Real i La Rioja.
Imatge il·lustrativa
El cava oficial de “Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Comte de Godó”, i el tennista Tommy Robredo expressen el seu esforç i dedicació en una obra pintada a cops de raqueta.
Imatge il·lustrativa
Llopart, un dels cellers pioners en propostes enoturístiques, fusiona paleontologia en la seva nova iniciativa