Ex Ex 10 de Perelada

| 07/04/2015 a les 10:39h
Arxivat a: Vins
Experiències excepcionals 100% cabernet franc
L’Ex Ex 10 és la desena entrega de l’exclusiva col·lecció de vins Ex Ex (Experiències Excepcionals) que aquest celler empordanès elabora en el seu celler de microvinificació a partir de les seves vinyes experimentals.
 
En aquesta edició el vi ha estat elaborat exclusivament amb raïms de la varietat cabernet franc plantats l’any 1999 a la finca Malaveïna d’Espolla de la collita 2011.
 
La fermentació i maceració es realitza a un dipòsit d’acer inoxidable de 5.000 Kg de capacitat, a una temperatura controlada de 24°C. Es fan dos remuntats diaris. El rendiment que es destina a aquest vi és del 53%.Posteriorment se li dona una criança de quinze mesos dins bótes de segon vi de roure francès Tronçais. Embotellat el 20 de febrer de 2013.

Producció de 1960 ampolles.
Preu: 48,50 euros.
94 punts Parker.
 
A la vista presenta un viu color de cirera picota amb reflexes violacis, rivet cardenalici. Net i brillant. Deixa una tímida llàgrima a la copa.
 
En nas notem bones aromes de fruites vermelles silvestres acompanyades de notes vegetals fresques (fenc, espàrrec verd) amb algun record balsàmic sobre un fons d’espècies dolces on hi destaca la canyella sobre notes fumades.
 
En boca és delicat, profund i elegant. El seu pas és sedós, amb una bona acidesa i amb uns tanins ben polits, tot en perfecte equilibri. En la retronasal, ens retrobem amb les fruites vermelles i les notes especiades. Final llarg i molt agradable.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre