Segons la nota de tast publicada en aquest mitjà digital de referència al sector de las begudes: “Aquest intens i aromàtic brandi espanyol presenta una deliciosa dolçor en nas, amb aromes de raïm i espècies que afegeixen singularitat a la típica influència de la barrica al paladar. El final està dominat per notes de vainilla i caramel i molt de roure, i també de panses”.
El jurat dels World Drinks Awards, que se celebren des del 2007 i que contemplen actualment 13 tipus diferents de begudes alcohòliques, està format per un ampli panell d’experts i professionals del sector, restauradors i periodistes. Els World Brandy Awards es divideixen a la vegada en dues categories: el premi al brandi amb millor sabor, concedit aquest any a Jaime I, i amb el millor disseny.
Jaime I és un homenatge a l’obra de Gaudí i al fundador del celler, Jaime Torres, pel seu esperit innovador i la il·lusió de l’obra ben feta. Després de realitzar una doble destil·lació en alambí de coure seguint el mètode tradicional Charentais, el brandi se sotmet a un llarg envelliment pel sistema de solera. L’obra de Gaudí inspira el disseny de l’ampolla de Jaime I que va realitzar l’arquitecte japonès Tanaka.
Aquest brandi de Torres ha resultat també guanyador recentment d’una altra competició celebrada a l’altre costat de l’Atlàntic. La San Francisco World Spirits Competition, en la seva 15a edició, ha escollit Jaime I com el Millor brandi espanyol i li ha concedit una doble medalla d’or, la màxima distinció. En aquest certamen, uns altres dos brandis de Torres, Torres 20 y Torres 10, han estat distingits amb una medalla d’or i una doble medalla d’or respectivament. Aquests premis són un reconeixement a la qualitat dels brandis de la família Torres, que aquest any han aconseguit situar-se entre les deu marques més venudes a nivell mundial i entre les que estan més de moda al sector de la restauració, segons els rànquings publicats per la revista britànica Drinks International a partir de l’opinió de 100 dels millors bars del món.