Valentí Roqueta guanya el guardó “Enòleg amb la millor trajectòria professional”

| 20/04/2015 a les 09:00h
Arxivat a: Entrevistes
L’Associació Catalana d’Enòlegs premia el recorregut de Valentí Roqueta en el món del vi
En el marc del XXVI Congrés Tècnic de l’ACE, Valentí Roqueta ha rebut el guardó a “La Nit de l’Enologia 2015”, celebrada a La Catedral del Vi del Pinell de Brai (Tarragona). A més de reconèixer el seu recorregut en el món del vi, l’associació exalça també la tasca que desenvolupen diàriament tots els professionals de l’enologia que fan possible la continuïtat del sector.
 
Valentí Roqueta Guillamet va assumir l’any 1982 la direcció del grup cellerer familiar, la història del qual es remunta més de nou segles. El seu gran repte va ser la posada en marxa del celler Abadal l’any 1983 en honor a les arrels i a la tradició vitivinícola de la família al territori -el Bages- i amb el compromís ferm d’elaborar vins que expressessin la singularitat de la terra i la donessin a conèixer al món. En la seva aposta pel territori com a camí de diferenciació i identitat, Abadal treballa per recuperar la tradició vitícola de la zona amb innovació i modernitat.
 
Diplomat en Enologia per l’Escola Superior d’Agronomia de la Universitat de Montpellier (França), llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, màster en Direcció d’Empresa per ESMA i diplomat en Alta Direcció d’Empreses a IESE, a banda de presidir el grup familiar Valentí Roqueta fou president de la Càmera Oficial de Comerç i Indústria de Manresa durant el període entre 1983 i 1986. També va exercir de president del Consell d’Administració de la Caixa d’Estalvis de Manresa i de la Fundació Caixa de Manresa des del 1992 fins el 2009; va ser membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya entre 2003 i 2007; i pertany a l’Associació Vinícola Catalana des de juliol de 2014. Va ser l'impulsor de la DO Pla de Bages i des del seu inici n'és el President. El seu gran interès pel món gastronòmic l’ha portat a ser membre també de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, a més de President Honorífic de la Fundació Alícia.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves