El vi català, protagonista a les Jornades DIAM celebrades a Sitges

| 23/04/2015 a les 12:13h
Arxivat a: Mercats
Diam Suros, empresa líder en la fabricació de taps tecnològics per a vins tranquils i escumosos, ha ofert una reunió exclusiva amb més de 50 directius dels cellers més prestigiosos
Sota el títol "Luxe i Vi Català. Claus per millorar el posicionament de prestigi per al vi català "s'ha celebrat, la Jornada que l'empresa Diam Suros ha organitzat a Sitges amb la col·laboració de l'Associació Vinícola Catalana.

 
Catalunya ha estat un dels llocs triat per Diam Bouchage, seu de Diam Suros, per celebrar les Jornades que l'empresa Diam organitza cada any en una part del món amb el objectiu de conèixer i debatre les claus de futur del vi català a l'exterior i el seu posicionament en el segment d'alta gamma com a oportunitat empresarial. 
Com està posicionat el vi català en els mercats internacionals? És el sector del luxe una oportunitat de negoci per als cellers catalans? Quines són les eines que han d'utilitzar els cellers per crear una marca d'alta gamma? Quines fortaleses i debilitats tenen els cellers catalans per aconseguir aquest objectiu? .

Aquestes i moltes altres qüestions han estat abordades per uns ponents de prestigi, grans coneixedors del món del vi, de l'empresa, del luxe i dels mercats internacionals: Sarah Jane Evans, presidenta de l'Institut de Masters of Wine i copresidenta per a Espanya i jurat dels premis Decanter World Wine.
Pedro Nueno Iniesta, Doctor of Business Administration a Harvard University, professor de Iniciativa emprenedora a IESE i President de la Xina Europe International Business Schoool (CEIBS) a Xangai.
La conferència ha estat moderada pel col·laborador en vins d'Espanya per www.jancisrobinson.com, Ferran Centelles. Diam Suros ha construït el seu èxit sobre una solució de taponat revolucionari, el que garanteix l'absència de desviacions organolèptiques, gràcies a un procés patentat per a la purificació del suro, que permet extreure les molècules de TCA i altres molècules que poden alterar el gust del vi. Així els taps Diam i Mytik asseguren la neutralitat sensorial i el respecte dels sabors.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves