Jornada popular per reivindicar els vins dolços de l'Empordà

| 24/04/2015 a les 12:39h
Arxivat a: Enoturisme
Demà dissabte, a Figueres, hi haurà sessions de maridatges de vins dolços amb aperitius salats i dolços al Teatre Municipal ‘El Jardí’ i una fira de venda i degustació a la Rambla
Les activitats es tancaran al vespre amb un concert de Joan Dausà maridat amb un combinat elaborat amb base de garnatxa de l’Empordà creat pel bartender Manel Vehí, del Boia Nit, de Cadaqués. La jornada forma part del Festival Vívid i de la programació de les Fires i Festes de Santa Creu de Figueres.
 
El Consell Regulador de la DO Empordà organitza aquest dissabte a Figueres la primera edició de ‘Vi Dolç Empordà’, una jornada monogràfica dedicada als seus genuïns i prestigiosos vins dolços. La iniciativa inclou sessions de maridatges, una fira de venda i degustació i un concert maridat de Joan Dausà. Amb aquesta iniciativa, la DO Empordà pretén reivindicar aquests genuïns i prestigiosos vins empordanesos, mostrar la seva versatilitat com a beguda i promoure el seu consum. ‘Vi Dolç Empordà’ proposa experiències als seus visitants per donar a conèixer les aplicacions gastronòmiques dels vins dolços i visualitzar les seves possibilitats com a beguda social de referència en aperitius, postres i reunions o celebracions.
 
La jornada inclou cinc sessions de maridatges de vins dolços amb aperitius salats i postres. Les sessions, d'uns 45 minuts de durada, tindran lloc al saló de descans del Teatre Municipal El Jardí de Figueres, al matí i a la tarda. (11.30H, 12.30H, 13.30H, 16.30H i 17.30H). A cada sessió es tastaran tres vins dolços que es maridaran amb les següents tapes. 
 
Els maridatges han estat elaborats pels sommeliers Laura Masramon i Joan Benejam que també dirigiran les sessions. Els sommeliers han escollit moscatells, garnatxes joves i garnatxes soleres de cellers de la DO Empordà per maridar amb productes amb el segell 'Girona Excel·lent' i altres aliments de gran qualitat de productors empordanesos.
 
Fira a la Rambla 
Una altra de les activitats destacades del ‘Vi Dolç Empordà’ és la fira de venda i degustació de vins dolços que tindrà lloc, de les 17.00H a les 21.00H, a la Rambla de Figueres. A la fira es podran degustar els vins dolços d’una dotzena de cellers DO Empordà i maridar-los amb altres productes, com foie o formatge. 
 
Concert maridat Joan Dausà
Tancarà les activitats del dia el concert de Joan Dausà als Jardins del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Aquesta actuació serà maridada amb un combinat elaborat amb base de Garnatxa de l’Empordà i cret per a l’ocasió pel bartender Manel Vehí, del Boia Nit, de Cadaqués.  El còctel, batejat amb el nom ‘Tramuntana’, està elaborat amb  Garnatxa d’Empordà, combinada amb suc de maduixa, fonoll marí, romaní, sucre líquid i suc de taronja natural. 
 
La proposta de concert maridat va sorgir del pròleg del sommelier Josep  Roca al llibre 'La Garnatxa de l’Empordà i altres vins dolços empordanesos', de Lluís  Tolosa. "No passaria res si ens prenem una Garnatxa de l'Empordà amb tres glaçons de gel, dos pells de taronja i una pell de llimona. En tot cas, que no ens faci por. Potser seria una manera d'arribar al jovent, no ho sé", assegura el sommelier de Can Roca en el seu escrit en el què afegeix: "Quan intento mostrar l'Empordà al món, ho faig des de la Garnatxa dolça. És allò amb el que trec més pit."

Compra d’entrades
Les entrades, tant pels maridatges com pel concert, es poden comprar al web de la DO Empordà a un preu de 5 i 15 euros, respectivament. El preu del concert inclou la degustació del combinat ‘Tramuntana’. L’entrada a la fira és gratuïta i es podran adquirir tiquets de degustació a un preu de 5 euros. 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre