Nova imatge pel Viña Sol

| 04/05/2015 a les 11:33h
Arxivat a: Vins
Viña Sol rememora els seus orígens renovant la imatge del seu clàssic vi blanc, d’esperit jove, fresc i mediterrani
Els vins clàssics dels Cellers Torres tenen moltes coses a explicar. I ho fan accentuant la seva autenticitat, amb un disseny que emana emotivitat i recorda els inicis de la marca. Després d’actualitzar la imatge de Sangre de Toro el 2014, coincidint amb el seu 60è aniversari, la companyia presenta ara el nou disseny de Viña Sol, el seu blanc més conegut i internacional.
 
La història de Viña Sol comença el 1962, quan Miguel A. Torres, quarta generació i actual president del celler, just després d’acabar els seus estudis de viticultura a Dijon, va voler posar en  pràctica els coneixements adquirits i va començar a experimentar amb la  fermentació a baixa temperatura. El seu repte era aconseguir un vi blanc que fos més fresc i  aromàtic que els que s’elaboraven a l’època. Per això, va improvisar un petit celler a Pontons, una de les zones més fredes de l’Alt Penedès per la seva ubicació a uns 600m d’altura, i el resultat va ser revelador. Aquesta va ser la base de Viña Sol. El seu esperit jove, fresc i mediterrani perdura des de fa més de cinc dècades.
 
El nou disseny recrea aquesta història en la contra etiqueta de l’ampolla, reproduint una escena en blanc i negre del què hauria estat l’interior del celler en ple procés d’elaboració del vi, amb una vinya visible a través de la porta. La part frontal de l’ampolla respira un aire vintage, amb elements inspirats en el primer Viña Sol, com el collarí de formes arrodonides, les lletres gòtiques, i el color blanc i la frase ‘embotellat a la propietat’ de l’etiqueta original. El clàssic sol daurat, la icona que dóna nom a la marca, es mostra brillant acompanyat d’uns subtils detalls que representen els rajos solars. Una imatge que, en conjunt, busca enaltir allò autèntic i tradicional, rememorant els orígens de la marca.
 
Segons Miguel Torres Maczassek, director general dels Cellers Torres: “Viña Sol és, en certa manera, un reflex de la nostra motivació i inquietud per voler fer vins cada dia una mica millors. Cada generació ha deixat el seu llegat. Aquest vi és una de les moltes aportacions del meu pare. Ell va aconseguir fer un vi viu i fresc experimentant amb la fermentació en fred i l’esperit amb què va ser creat continua sent-hi present”.
 
Elaborat majoritàriament amb varietats mediterrànies com la parellada i la garnatxa blanca, que li aporten el seu aroma afruitat i fresc.

Viña Sol, el vi més venut dels Cellers Torres, es caracteritza per ser un vi suau i equilibrat. És present a 110 països, en especial tot el litoral mediterrani, el Regne Unit, Alemanya, Irlanda i Països Baixos els seus principals mercats. Al llarg dels seus 52 anys d’història ha rebut diversos reconeixements nacionals i internacionals i puntuacions que freguen els 90 punts sobre 100 en guies vinícoles de referència com Wine Advocate i la Guia Peñín, entre d’altres.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves