Nova imatge per als vins d'Abadal

| 06/05/2015 a les 08:57h
Arxivat a: Cellers
El celler del Bages presenta les seves novetats a Barcelona de la mà de Valentí Roqueta, President d’Abadal i el seu fill, Ramon Roqueta Segalés, Director General
Valentí Roqueta i Ramon Roqueta han presentat les novetats del celler en la seva aposta pel Bages amb una nova línia de disseny dels seus vins, una aproximació directa al paisatge i a l’entorn que envolta la vinya d’Abadal.

 
Desenvolupada per l’ estudi de disseny Cla Se, la nova identitat visual d’Abadal ha guanyat en elegància i singularitat, dotant la gamma d’un esperit clàssic contemporani i atemporal. "Hem recuperat l'essència amb la nova imatge. És la vinya dins el bosc, i el bosc és el nostre paissatge” comenta Valentí.
 
La figura de Ramon Roqueta Segalés, Director General d’Abadal, ha de continuar amb el llegat del seu avi Ramon Roqueta Roqueta, President d’Honor de Roqueta Origen, i està assumint progressivament les funcions del seu pare dins de l’empresa familiar, obrint les portes a una nova etapa amb un increment en les inversions i+d, el redisseny de les gammes actuals i una major presència als mercats internacionals.
 
Durant el dinar de presentació s'han tastat els següents vins:

Abadal Picapoll 2014: caràcter molt mediterrani, boscós. Fidel a la seva nova imatge, evoca un paissatge de bosc mediterrani. Cremós, amb bona acidesa.

Nuat 2011: Sorprenent vi amb un 80% de picapoll i la resta macabeu. Molta complexitat, una bona prova que la varietat pot donar molt de si. El seu treball de "lies" (que no fusta!) dóna un vi complex, elegant i equilibrat amb un registre d'aromes aromes de codonys i mel molt sorprenent.

Abadal Criança 2011: Merlot i cabernet sauvignon. Un vi balsàmic, amb bona aportació de fruita i sense notes herbàcies (de pirazines, poc agradables) típiques d'alguns vins amb aquestes varietats.

Abadal 3.9: Vi de finca (polígon 3, parcela 9). Un vi amb molta fruita, elegant, complex i amb profunditat.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella

COMENTARIS

sobresaliente
AnònimEduardo Zorrilla, 06/05/2015 a les 13:03
+0
-0
Fui a conocer los vinos actuales de Abadal y me llevé una sorpresa agradable, El Nuat me parecio sorprendente, y el rosado del año 2014 muy muy bueno

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves