Valentí Roqueta i Ramon Roqueta han presentat les novetats del celler en la seva aposta pel Bages amb una nova línia de disseny dels seus vins, una aproximació directa al paisatge i a l’entorn que envolta la vinya d’Abadal.
Desenvolupada per l’ estudi de disseny Cla Se, la nova identitat visual d’Abadal ha guanyat en elegància i singularitat, dotant la gamma d’un esperit clàssic contemporani i atemporal. "Hem recuperat l'essència amb la nova imatge. És la vinya dins el bosc, i el bosc és el nostre paissatge” comenta Valentí.
La figura de Ramon Roqueta Segalés, Director General d’Abadal, ha de continuar amb el llegat del seu avi Ramon Roqueta Roqueta, President d’Honor de Roqueta Origen, i està assumint progressivament les funcions del seu pare dins de l’empresa familiar, obrint les portes a una nova etapa amb un increment en les inversions i+d, el redisseny de les gammes actuals i una major presència als mercats internacionals.
Durant el dinar de presentació s'han tastat els següents vins:
Abadal Picapoll 2014: caràcter molt mediterrani, boscós. Fidel a la seva nova imatge, evoca un paissatge de bosc mediterrani. Cremós, amb bona acidesa.
Nuat 2011: Sorprenent vi amb un 80% de picapoll i la resta macabeu. Molta complexitat, una bona prova que la varietat pot donar molt de si. El seu treball de "lies" (que no fusta!) dóna un vi complex, elegant i equilibrat amb un registre d'aromes aromes de codonys i mel molt sorprenent.
Abadal Criança 2011: Merlot i cabernet sauvignon. Un vi balsàmic, amb bona aportació de fruita i sense notes herbàcies (de pirazines, poc agradables) típiques d'alguns vins amb aquestes varietats.
Abadal 3.9: Vi de finca (polígon 3, parcela 9). Un vi amb molta fruita, elegant, complex i amb profunditat.
Abadal Picapoll 2014: caràcter molt mediterrani, boscós. Fidel a la seva nova imatge, evoca un paissatge de bosc mediterrani. Cremós, amb bona acidesa.
Nuat 2011: Sorprenent vi amb un 80% de picapoll i la resta macabeu. Molta complexitat, una bona prova que la varietat pot donar molt de si. El seu treball de "lies" (que no fusta!) dóna un vi complex, elegant i equilibrat amb un registre d'aromes aromes de codonys i mel molt sorprenent.
Abadal Criança 2011: Merlot i cabernet sauvignon. Un vi balsàmic, amb bona aportació de fruita i sense notes herbàcies (de pirazines, poc agradables) típiques d'alguns vins amb aquestes varietats.
Abadal 3.9: Vi de finca (polígon 3, parcela 9). Un vi amb molta fruita, elegant, complex i amb profunditat.