Aprovades 7 subzones del Penedès amb 96 tipus de sòls diferents

| 09/05/2015 a les 09:22h
Arxivat a: Actualitat
El passat 8 d'abril de 2015, el plenari de la denominació d'origen Penedès, va aprovar per unanimitat el mapa de subzones que nodrirà de contingut els vins de cada subzona pel seu sòl i clima.
Aquest era el primer pas per a poder continuar amb aquest projecte liderat pel mateix consell regulador i per petició d'alguns cellers.
 
El següent pas és aprovar la normativa general i específica per a cada subzona i, de fet, des que es va aprovar el mapa, ja s'han començat les reunions per debatre entre els cellers de cada subzona.
 
Aquest mapa, s'ha realitzat en base a un estudi de sòls fet des de fa 15 anys. Aquest estudi, realitzat a escala 1: 25.000, ha donat a llum a 96 tipus de sòls diferents, els quals un cop han estat classificats tenint en compte el clima, la inclinació, l'exposició solar, el paisatge, etc ... s'han obtingut 7 zones clarament diferenciades.


 
Els noms per les que es coneixen cadascuna d'elles són:
Conca del riu Anoia, Valls del Bitlles Anoia, la Conca del riu Foix, Serra d'Ancosa, Massís del Garraf i Costers de l'Ordal, Marina del Garraf i Costers del Montmell.
 
Aquest projecte ha estat dissenyat amb l’objectiu de donar un valor afegit i contingut a aquells vins que s’elaboren amb un raïm d’una zona concreta on les característiques del sòl i el clima marquen molt el caràcter d’aquets.
 
A partir d’aquí, i una vegada aprovada la normativa que ho ha de regular, ja es podran etiquetar els vins per a casa una de les subzones.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn.
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn. | Blue Collectors 2019
Seguim a la denominació d'origen Costers del Segre però pugem cap als Pirineus, concretament als Pallars, els Jussà i el Sobirà
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica