La Terra Alta presenta candidatura per acollir el concurs “Grenaches du Monde” l’any 2017

| 14/05/2015 a les 08:57h
Arxivat a: Actualitat
Demà divendres, la Terra Alta presentarà de manera oficial la seva candidatura per acollir el Concurs Mundial de Garnatxes l’any 2017. 
L’acte es celebrarà al Celler Cooperatiu de Gandesa i comptarà amb el suport institucional del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Artur Mas i Gavarró. 
 
A l’acte també hi estan convidats entitats i institucions del teixit empresarial de la província de Tarragona i també els responsables del certamen internacional, que es desplaçaran a la zona de producció per viure de primera mà, la voluntat de la comarca de la Terra Alta en acollir aquest esdeveniment tan important. 
 
El Concurs Garnatxes del Món és un certamen anual que premia els millors vins elaborats amb la varietat Garnatxa en totes les categories, amb denominació d’origen geogràfica provinents de qualsevol lloc del món. 
 
Aquest prestigiós concurs internacional, que durant les seves tres primeres edicions s’ha celebrat a Perpinyà, es desplaçarà l’any 2016 a terres aragoneses, sent la DO Campo de Borja la zona escollida. Després dels nombrosos guardons obtinguts en la última edició (9 medalles d’or i 5 de plata), la DO Terra Alta es consolida com un referent del panorama vitivinícola a Catalunya i també del món en aquesta varietat i és per aquest motiu, que opta a ser-ne la seu l’any 2017. 
 
Després dels parlaments i de l’acte institucional, hi haurà la possibilitat de tastar una quarantena de vins de disset cellers elaborats majoritàriament amb garnatxa i també de degustar els plats elaborats per onze restauradors de la comarca. 
 
La DO Terra Alta concentra un percentatge altíssim de Garnatxa, especialment la blanca i acollir aquest concurs, significaria tenir l’oportunitat de demostrar el potencial existent a la comarca i d’incrementar la notorietat de la marca col·lectiva.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves