7è Concurs de Rehabilitació de Barraques de Vinya i altres construccions de pedra seca

| 17/05/2015 a les 20:10h
Arxivat a: Actualitat
El concurs va adreçat a tots els propietaris o responsables directes i entitats sense ànim de lucre de la comarca del Bages d’aquestes construccions
Els participants hauran de fer la inscripció per escrit abans del 17 de juliol a la secretaria del C.R.D.O. Pla de Bages a la Casa de la Culla. Obert el termini d’inscripcions per participar en el Concurs de Rehabilitació de Barraques de Vinya i altres construccions de pedra seca organitzat per la DO Pla de Bages i que enguany arriba  a la seva setena edició.
 
Es poden inscriure barraques de vinya, tines, marges, basses d’aigua tancades, construïdes totalment amb la tècnica de pedra seca.La convocatòria va dreçada als propietaris d’aquestes construccions o responsables directes i entitats sense ànim de lucre de la comarca del Bages.
Els participants hauran de formalitzar lainscripció per escrit abans del 17 de juliol a la secretaria del C.R.D.O. Pla de Bages a la Casa de la Culla o per correu electrònic.
 
El veredicte es publicarà el 10 d’octubre
El veredicte del jurat, que es farà públic el dia 10 d’octubre, repartirà tres premis: 1r premi (diploma i 700 euros), 2n premi (diploma i 400 euros), i 3r premi (diploma i 200 euros). El lliurament d’aquests es portarà a terme el 24 del mateix mes en el marc de la celebració del 20è aniversari dela DO Pla de Bages.
El jurat valorarà com a aspectes principals: la feina de rehabilitació i manteniment, la utilització de materials originals a la construcció, l’estat general de conservació de la construcció i l’adequació a l’entorn.
Es poden presentar a concurs més d’una construcció sempre i quan no hagin estat presentades en anteriors concursos i complexin els requisits especificats en les bases del concurs.
La inscripció ha d’anar acompanyada de com amínim dues fotografies, una d’abans de la restauració i una de després. També caldrà indicar la localització de la barraca mitjançant dades cadastrals o coordenades GPS. El participant haurà d’acompanyar els membres del jurat a visitar la construcció en la data convinguda.
 
La tècnica de pedra seca
Des del Consell Regulador del Pla de Bages es recomana que per tal de fer una rehabilitació adient amb la tècnica de pedra seca cal utilitzar els mateixos materials emprats originalment o aquells que aportin els mateixos acabats que la forma originària. Així, no es farà servir ciment ni altres materials moderns (si no és imprescindible per la conservació). 
A més, aquelles construccions que requereixin coberta, cal mantenir-la protegida amb pedruscall i terra per evitar que l’erosió provoqui la pèrdua de pedres i que s’esfondri.També és necessari netejar i adequar l’entorn respectant la resta d’elements originals en pedra seca.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona