Passió de Parató, un perfil clàssic de viticultura ecològica

| 17/05/2015 a les 20:24h
Arxivat a: Vins
El vi negre Passió 2006 té un 70% d'ull de llebre i 30% de cabernet sauvignon, totes elles vinyes velles
Des de la fundació de Parató, l’any 1975, el celler va apostar pel cultiu de varietats negres a les finques, tot i que en aquell moment la realitat penedesenca girava al voltant de les varietats blanques tradicionals i foranes.  
El Passió Negre 2006 està fet amb vinyes molt velles, fet que li dóna complexitat i profunditat. És recomanable decantar-lo abans de prendre'l degut a la seva edat i a una criança de 12 mesos.
 
De color roig robí amb tons iodats-vermellosos de capa alta, amb potent llàgrima tintada i espessa.  
Potents aromes marcades per la criança en roure, on destaquen les notes torrefactes (fustes cremades, xocolata negra, carbó), vegetals (fulla seca de tabac i camamil·la, fusta de cedre), terra humida i bolet, balsàmic i especiat (pebre, garrofa, fulla de pi), obrint-se amb l’aireació cap a notes fruitades  madures (figa, pansa).  
L’entrada en boca és amable però alhora estructurada, amb densitat i una certa amplitud tànica que li confereix recorregut i frescura, moderat en acidesa, equilibrat en alcohol, postgust mitjà-llarg i retrogust fumat i especiat per la barrica, amb final de caràcter terrós-mineral. 
Un vi de perfil clàssic que us acompanyarà plats de carn contundents a la perfecció. 
preu aproximat: 14€

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA