Convocada la primera edició dels Premis Montsant

| 22/05/2015 a les 07:11h
Arxivat a: Actualitat
La cerimònia d’entrega dels premis, que consten de 8 categories, tindrà lloc el 12 de juny a Falset.
La DO Montsant ha convocat la primera edició dels Premis Montsant, guardons que reconeixeran la tasca i la trajectòria de viticultors, enòlegs i cellers de la denominació d’origen, i també d’altres professionals i institucions vinculats al món del vi.
 
El Premis Montsant, la cerimònia d’entrega dels quals tindrà lloc el proper 12 de juny al teatre L’Artesana de Falset, consten de vuit categories. Són les següents:
• Premi Vinya-Viticultor. Distingeix la trajectòria vitícola i reconeix el treball dels bons pagesos.
• Premi a l’Elaboració Impecable. Distingeix el bon treball dels enòlegs i cellerers.
• Premi a l’Esperit DO Montsant. Destinat al col•lectiu humà que desenvolupa la seva activitat al territori de la DO Montsant, el guardó distingeix la implicació, constància, perseverança i identificació amb els valors de la DO Montsant.
• Premi Nas Montsant. Reconeix el treball de sommeliers i tastadors de vins de la DO Montsant.
• Premi Enoturisme. Distingeix el celler o establiment que millor combina la seva activitat vinícola amb la promoció turística del territori dins l’àmbit de la DO Montsant.
• Premi Vinoteca. Distingeix l’establiment que ha destacat per la promoció dels vins de la DO Montsant.
• Premi Matricula d’Honor. Reconeix els mèrits de l’alumnat de l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana de Falset. 
• Premi Comunicació. Distingeix el mitjà de comunicació o publicació que hagi destacat en la difusió de les qualitats de la DO Montsant.
 
La DO Montsant l’integren més de 700 viticultors i 60 cellers. D’ençà de la seva creació l’any 2001 s’ha guanyat l’admiració dels consumidors i la crítica especialitzada per l’elaboració de vins de qualitat i amb identitat, fidels al seu territori d’origen. 
Anualment es comercialitzen més de 5 milions d’ampolles de vins Montsant, de les quals la meitat es venen al mercat interior, especialment Catalunya, i l’altra meitat a l’exportació, amb els Estats Units i Alemanya com a principals destins.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves