Èxit de la tercera edició de l'Espai Priorat

| 27/05/2015 a les 20:53h
Arxivat a: Actualitat
Uns 70 assistents, extrangers en la seva gran majoria, han pogut gaudir de tres dies d'immersió al Priorat. Visites guiades a cellers i vinyes s'han combinat amb dinars gastronòmics amb la garnatxa i la carinyena de protagonistes
S'ha clausurat l'Espai Priorat, un certamen biennal on durant tres dies s'han fet visites a cellers, showrooms, classes magistrals i àpats gastronòmics amb un comú denominador: els vins de la DOQ Priorat.  



Cupatges ha sigut testimoni del bon estat de forma dels vins de la DOQ, així com de l'entusiasme i saviesa dels professionals dels seus cellers. Enguany s'ha optat per convidar assistents de perfil més prescriptor (l'edició 2013 va tenir més importadors i distribuïdors), i pel que hem copsat, els assistents, majoritàriament neòfits pel que fa a la zona i als seus vins, han marxat als seus països de destí satisfets d'haver descobert una de les viticultures més interessants del nostre país.

Una classe magistral d'història vinícola del Priorat impartida per 
Joan Gómez Pallarès va precedir el sopar del primer dia. L'endemà, el plat fort va ser un showroom amb els millors vins de més de trenta cellers a la Cartoixa d'Escaladei. A la tarda, els visitants van poder gaudir, en grups reduïts, de les millors explicacions dels cellers, a peu de vinya, per entendre els bancals, les llicorelles, les orientacions i les particularitats de cada parcel·la. Tot seguit, i per acabar un dia intens, van sopar amb els elaboradors per seguir tastant els seus vins.

L'últim dia, torn de visites a cellers, també en grups reduïts, en un matí intens. Prescriptors d'alt nivell d'arreu del món han participat en la trobada, clausurada per una master class de la master of wine Sarah Jane Evans acompanyada pel sommelier i col·laborador de "Decanter" Ferran Centelles.

Vins prioratins
Tres dies de Priorat que de ben segur han servit a tothom per entendre una mica més la línia ascendent d'uns vins on la potència, la contundència i la "tannicitat" no estan per res renyides amb la frescor. Una manera d'entendre la viticultura molt similar en la majoria dels casos que fa que el resultat siguin vins amb un mateix fil argumental i clarament reconeixibles: Priorats
Vins que en la majoria de casos milloraran els propers 3, 4, 5... 10 anys, o molts més, però que ningú es confongui, que ja estan perfectament arrodonits i preparats per oxigenar-se i ser beguts.


 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn.
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn. | Blue Collectors 2019
Seguim a la denominació d'origen Costers del Segre però pugem cap als Pirineus, concretament als Pallars, els Jussà i el Sobirà