El primer monovarietal de picapoll el va elaborar aquest emblemàtic celler del Bages. En una presentació a Barcelona fa uns dies vam poder tastar tota la gama de blancs i negres del celler i veure la nova imatge de les seves etiquetes.
La nova anyada del Picapoll 2014 ja és al mercat, una nova anyada fresca, complexa i seductora d’un dels vins més emblemàtics de la DO del Bages. Abadal, a través de la recuperació d’aquest raïm autòcton, pràcticament oblidat, referma el seu compromís amb la identitat del Bages.
De color groc palla, amb agradables aromes de fruita blanca (albercoc) amb apunts exòtics (pinya), cítrics (aranja) i florals (gessamí), així com tocs balsàmics de fonoll i menta blanca. Pas per boca ampli, glicèric i refrescant. Un vi guardonat recentement amb la medalla d'or al “Concours Mondial de Bruxelles” que ens transporta al paisatge mediterrani, ple de construccions de pedra seca, on les vinyes néixen dins els boscos. La picapoll ja és major d'edat.