Payoya Negra 2011, personalitat i intensitat

Nou Stars Touch of Rosé Brut, un cava amb un toc distintiu

| 01/06/2015 a les 09:38h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Payoya Negra, Peralada, vi negre
Payoya Negra 2011 és un cupatges de varietats tradicionals i autòctones andaluses recuperades.
Payoya Negra 2011 és un cupatge de varietats tradicionals i autòctones andaluses recuperades elaborat a partir de raïm seleccionat i recolectat a mà en caixes de set kilos. Les vinyes de La Melonera, envoltades d’una centenària devesa, creixen a altituds d’entre 600 i 900 metres, beneficiant-se d’unes temperatures més baixes que ralentitzen la maduració i potencien les aromes del raïm i el vi.
 
Després d’envellir durant dotze mesos dins bótes de 225 litres de roure francés Allier, Payoya Negra 2011 presenta un color vermell robí intens i una complexa i intensa aroma d’espècies dolces, amb notes balsàmiques i un discret fons torrat. En boca és rodó, fresc, equilibrat i envolupant. Un vi amb una marcada personalitat gràcies al toc de l’autòctona Tintilla de Rota.
 
La payoya negra que dóna nom a aquest vi i il.lustra la seva etiqueta és una cabra autòctona andalusa amb la llet de la qual s’elabora el formatge de cabra Payoya a la Sierra de Cádiz i la Serranía de Ronda. 
 
Payoya Negra 2011 ha guanyat la Medalla d’Or a la 39a edició del Challenge International du Vin, el concurs més gran de França i el més veterà dels grans certamens de vins internacionals.
 
Cada primavera, durant dos dies, més de 5.000 vins procedents d’uns 40 països són tastats a Bourg per prop 800 experts. 
 
Aquest premi s’afegeix als resultats obtinguts a la Guia Peñín 2015 (93 punts) i la Guía de Vins Gourmets 2015 (90 punts) i suposa un nou aval per als vins de La Melonera, un celler ubicat a la comarca natural de la Serranía de Ronda, subzona de la D.O. Sierras de Málaga. Allà va començar a gestar-se el 2006 un projecte vitícola d’excel.lència i d’harmonia amb el paisatge. 
                                                                             

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Henkell Troken, a Weisbaden, Alemanya
Henkell Troken, a Weisbaden, Alemanya | Henkell Freixenet
Henkell Freixenet creix fins als 1.230 milions d'euros de facturació gràcies a la bona evolució de les marques Freixenet i Mionetto
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca.
© Miquel Barceló, VEGAP, 2022. Perxa, 2022. Tècnica mixta sobre paper, 29’5 x 62 cm. Portada de catàleg de Vila Viniteca. | © David Bonet, 2022
El comitè d experts d ADG-FAD reconeix la sensibilitat i la integració del disseny com a part fonamental del projecte de Vila Viniteca
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre