Eric Asimov ha parlat de caves aquest mes de maig. Recentment ha fet recentment un article a l'edició digital del New York Times on parla del cava. Comença l'article equiparant el cava amb el chardonnay de Califòrnia pel que fa a la seva mala reputació. "Milions d'ampolles de cava, el vi escumós català, es venen cada any, i gran part d'aquestes ho fan a baix cost", comenta, "no obstant, hi ha un grapat de productors de cava que treballen a consciència tant a les vinyes com al celler i demostren que els seus caves poden estar entre els millors vins escumosos".
Després explica el procés d'elaboració del cava (mètode champenoise), les seves varietats i el seu bon potencial quan es fa "amb cura". Comenta també que els millors caves no busquen imitar el champagne sino més aviat diferenciar-se d'ell.
Després explica el procés d'elaboració del cava (mètode champenoise), les seves varietats i el seu bon potencial quan es fa "amb cura". Comenta també que els millors caves no busquen imitar el champagne sino més aviat diferenciar-se d'ell.
I per acabar l'article recomana tres caves; Mestres, Bohigas i Castellroig.
Ens els recomana amb menges típiques catalanes com el pa amb tomaquet, sardines, mariscs o pernils ibèrics.