El xarel·lo prové de la Vinya del Bessó. Aquesta vinya es replantà cap al 1950 tot i que hi ha una part dels ceps que són del 1937-40, segons l'antic propietari. Antoni Canals Nadal va comprar la vinya el 2008.
La vinya està situada al costat del torrent de les Tarumbes, amb una lleugera pendent a nord, cap el torrent. El sol és franc argilós i calcari, amb petits nòduls de guix.
Fruit d'aquesta vinya neix el xarel·lo Vinya del Bessó, fermentat a baixa temperatura en dipòsits inerts, amb les mares fins a la segona setmana de febrer, en que s'ha clarificat i embotellat el 10 de març.
És un vi pàl·lid, amb reflexos suaus. Al nas és potent, amb llarg i canviant recorregut. Des de la nota a fruita tropical fins a les fruites d'os típiques de la pell madura del xarel·lo. En boca és dens però manté la frescor amb una acidesa present que fa salivar.
El període òptim de consum es pot allargar varis anys, es un vi que anirà canviant al llarg del temps.