Mariona Rendé, nova presidenta de la DO Conca de Barberà

| 16/06/2015 a les 11:29h
Arxivat a: Actualitat
Mariona Rendé substitueix Carles Andreu a la presidència i es renoven la majoria dels membres de la junta del Consell Regulador de la Denominació d’Origen.


Mariona Rendé, del celler Rendé-Masdéu de l’Espluga de Francolí, va ser elegida nova presidenta de la DO Conca de Barberà. D’aquesta manera, Rendé agafa el relleu a Carles Andreu que ha estat president des de l’any 2006.
 
La nova Junta de la DO Conca de Barberà està formada per quatre representants de cooperatives, un de viticultors particulars i cinc de cellers privats: Adolf Jaume Serra Moliner en representació de Vinícola de Sarral, Isidre Rosell Trullols en representació de l'Agrícola de la Conca, Ricard Poblet Bonastre en representació de Cellers Domenys, Ramon Torres Gavin en representació de l'Agrícola de Barberà i Josep Mª Canela Canela com a viticultor particular. En representació dels cellers privats, Ricard Sebastià Foraster del celler Mas Foraster, Bernat Andreu Ribó del celler Carles Andreu, Enric Vidri Torres del celler Rosa Mª Torres, Sergi Montalà Güell del Viver de Celleristes i Mariona Rendé Civit del celler Rendé Masdéu, que ocuparà el càrrec de presidenta . També hi ha dos vocals tècnics, un en representació del Departament d'Agricultura (DAAM), Jesús Sèmper, i un altre de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Xoán Elorduy.
 
Des del Consell Regulador es destaca la joventut dels nous membres com un fet positiu que demostra la implicació de les noves generacions de viticultors de la Conca. Mariona Rendé en destaca aquest valor per tirar els nous reptes que s’engegaran amb la renovació. Destacant, per exemple, el fet que próximament els vins de la DO Conca de Barberà es podran comprar a seixanta botigues de la cadena Casa Ametller.
 
La presidenta destacava que el principal objectiu dels propers anys és la promoció, fer marca del territori i la comarca i que els vins de la DO Conca de Barberà siguin més coneguts: “s’ha fet bona feina, però encara queda molt de camí, tenim un carácter únic i l’hem d’explotar”.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn.
La sostenibilitat és un dels valors fundacionals i una de les prioritats de Castell d’Encús, a Talarn. | Blue Collectors 2019
Seguim a la denominació d'origen Costers del Segre però pugem cap als Pirineus, concretament als Pallars, els Jussà i el Sobirà
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica