Els alumnes de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona, futurs professionals de la restauració, han participat en una masterclass organitzada per FIVIN i emmarcada en el Curs de Sommelier que
imparteix aquesta Escola.
La Dra. Gemma Xiva, investigadora sobre els components saludables del vi i de l'estudi Predimed sobre Dieta Mediterrània, ha dirigit aquesta sessió formativa, en la qual ha explicat els beneficis del consum moderat i responsable de vi sobre la salut a través d'evidències científiques.
FIVIN desenvolupa aquestes activitats enfocades als futurs sommeliers, perquè disposin d'una informació correcta i adequada que després podran aplicar en el seu àmbit professional. És molt important, conèixer les pautes i els hàbits saludables del consum de vi i aquests siguin comunicats, a través del coneixement, als consumidors.
Des de l'any 2009, FIVIN, conjuntament amb la FEV, forma part del programa europeu “Wine in Moderation”. L'objectiu d'aquest programa és promoure el consum responsable de vi com una norma cultural i social.
FIVIN exerceix tasques de recerca, recopilació i difusió dels beneficis del vi sobre la salut dins del Wine Information Council, branca que pertany a el “Wine in Moderation”, amb la creació d'activitats educatives denominades “Art de Vivre” dirigides tant a consumidors com a la pròpia indústria vinícola.