Picapoll, malvasia de Sitges, mandó o trepat són alguns dels noms cada vegada més comuns de la viticultura catalana que fins fa poc eren oblidats per productors i agricultors. Abadal, un dels cellers de referència de la DO Pla de Bages, està treballant amb força per la seva recuperació i reinserció al mercat. Així, Miquel Palau Núñez serà l’encarregat d’explicar amb tot detall el cultiu i l’elaboració d’alguns d’aquests vins, que es podran tastar durant la sessió, i d’altres de celler propers que estan realitzant també una labor de recuperació.
Els vins que es degustaran són Abadal Picapoll 2014, Abadal Nuat 2012, Abadal Mandó 2013 (vi experimental), Abadal Sumoll 2013 (vi experimental), Lafou Morenillo 2014 (vi experimental), Lafou El Sender 2013, Jané Ventura Malvasia de Sitges 2013, Sicus Bonastre Xarel·lo Vermell 2013, Carles Andreu Trepat 2013 i el cava Agustí Torelló Trepat Rosat 2013.