En concret, l'objectiu d'aquesta trobada és donar a conèixer i ampliar els coneixements sobre els Caves Reserva i Gran Reserva entre els prescriptors de les Illes Balears.
El Saló Cava Premium va ser inaugurat pel president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet; la vicepresidenta segona de l'Institut del Cava, Mar Raventós i el president de la Pimecava, Pere Guilera.
Bonet ha destacat durant la inauguració la importància que té per al sector "desmitificar" el cava i "fer pedagogia per trencar amb els tòpics que sempre l'han acompanyat". "En aquest saló parlarem de la gran varietat de caves i de la seva qualitat no només dels caves que es destinen al brindis, el cava va més enllà", ha indicat. A més, el president del Consell Regulador del Cava, va aprofitar l'ocasió per "reivindicar" la qualitat dels Caves fruit de l'esforç dels productors.
Així mateix, Mar Raventós va posar èmfasi en la necessitat de "desterrar" el cava del brindis dels grans moments. "El cava ha de servir per donar gràcies de tots els bons moments que et dóna la vida, no només dels esdeveniments més destacats", va esmentar.
Per la seva banda, el president de la Pimecava va ressaltar la necessitat d'organitzar aquest tipus de salons per "unir el sector i presentar al públic un producte de gran qualitat i volum de venda".
El Saló del Cava Premium va concloure amb un showroom de 27 empreses elaboradores de Caves Premium que van mostrar les seves millors referències i que van ser harmonitzats pels plats que les diferents parades del mercat van preparar per a l'ocasió. A més, els visitants van tenir l'oportunitat de degustar més de 90 marques de Caves Reserva i Gran Reserva.
El Saló del Cava Premium, que s'ha celebrat a Barcelona i Madrid, viatjarà també a Sant Sebastià ia Màlaga.