Can Descregut acaba de treure al mercat Horafosca, un vi 100% xarel·lo amb tres mesos de barrica que el celler de Vilobí del Penedès incorpora a la seva gamma de vins ecològics elaborats amb aquesta varietat penedesenca.
La sortida al mercat d’aquest vi ha coincidit amb l’aparició de la nova anyada del Vermell, el monovarietal de xarel·lo vermell que enguany estrena etiqueta.
La sortida al mercat d’aquest vi ha coincidit amb l’aparició de la nova anyada del Vermell, el monovarietal de xarel·lo vermell que enguany estrena etiqueta.
El nou xarel·lo Horafosca s’elabora amb raïm ecològic procedent d’una vinya vella de 70 anys al terme de Vilobí. El raïm es cull tard, cap a final de setembre i se sotmet a una maceració amb les pells molt curta. Tant la fermentació com la criança amb les mares durant sis mesos es fa en tines d’inoxidable abans de reposar durant tres mesos en barrica de roure francès de tercer ús. Se n’han elaborat 2.100 ampolles i el PVP recomanat se situa entre 14 i 15 euros.
Nova anyada del xarel·lo Vermell
Coincidint amb la sortida d’aquest nou vi, Can Descregut també ha tret al mercat la nova anyada del Vermell, el monovarietal de xarel·lo vermell que enguany ha renovat l’etiqueta per expressar la unió entre el passat i el futur d’aquesta antiga varietat autòctona. Per això, l’etiqueta s’il·lustra amb un gra
de raïm de xarel·lo vermell dibuixat amb traç de llapis per la Mariona, filla del matrimoni elaboradors del vi, Arantxa de Cara i Marc Milà.
L’actual Vermell és fruit de l’aposta que va fer el celler ara fa nou anys per treballar amb una de les varietats autòctones més desconeguda del Penedès, el xarel·lo vermell.
El Vermell s’elabora amb llevats indígenes de la pròpia vinya, una característica que accentua la complexitat i elegància del vi. Procedent de La Pineda, una vinya vella de55 anys, el raïm es deixa macerar amb les pells en fred durant unes 10 hores a la mateixa premsa perquè agafi el color. Després de la fermentació, la criança amb les mares es fa en dipòsits d’inoxidable durant cinc mesos i, abans de sortir al mercat, el vi reposa en ampolla durant un any.
El Vermell s’elabora amb llevats indígenes de la pròpia vinya, una característica que accentua la complexitat i elegància del vi. Procedent de La Pineda, una vinya vella de55 anys, el raïm es deixa macerar amb les pells en fred durant unes 10 hores a la mateixa premsa perquè agafi el color. Després de la fermentació, la criança amb les mares es fa en dipòsits d’inoxidable durant cinc mesos i, abans de sortir al mercat, el vi reposa en ampolla durant un any.
Del Vermell se n’han elaborat 1.000 ampolles i el PVP està entre 11 i 12 euros.