Horafosca, nou xarel·lo de Can Descregut

| 01/07/2015 a les 16:45h
Arxivat a: Vins
El celler de Vilobí presenta l'Horafosca i la nova anyada del Vermell, que estrena etiqueta
 
Can Descregut acaba de treure al mercat Horafosca, un vi 100% xarel·lo amb tres mesos de barrica que el celler de Vilobí del Penedès incorpora a la seva gamma de vins ecològics elaborats amb aquesta varietat penedesenca.
La sortida al mercat d’aquest vi ha coincidit amb l’aparició de la nova anyada del Vermell, el monovarietal de xarel·lo vermell que enguany estrena etiqueta. 
 
El nou xarel·lo Horafosca s’elabora amb raïm ecològic procedent d’una vinya vella de 70 anys al terme de Vilobí. El raïm es cull tard, cap a final de setembre i se sotmet a una maceració amb les pells molt curta. Tant la fermentació com la criança amb les mares durant sis mesos es fa en tines d’inoxidable abans de reposar durant tres mesos en barrica de roure francès de tercer ús. Se n’han elaborat 2.100 ampolles i el PVP recomanat se situa entre 14 i 15 euros. 
 
Nova anyada del xarel·lo Vermell
Coincidint amb la sortida d’aquest nou vi, Can Descregut també ha tret al mercat la nova anyada del Vermell, el monovarietal de xarel·lo vermell que enguany ha renovat l’etiqueta per expressar la unió entre el passat i el futur d’aquesta antiga varietat autòctona. Per això, l’etiqueta s’il·lustra amb un gra 
de raïm de xarel·lo vermell dibuixat amb traç de llapis per la Mariona, filla del matrimoni elaboradors del vi, Arantxa de Cara i Marc Milà. 
 
L’actual Vermell és fruit de l’aposta que va fer el celler ara fa nou anys per treballar amb una de les varietats autòctones més desconeguda del Penedès, el xarel·lo vermell.
El Vermell s’elabora amb llevats indígenes de la pròpia vinya, una característica que accentua la complexitat i elegància del vi. Procedent de La Pineda, una vinya vella de55 anys, el raïm es deixa macerar amb les pells en fred durant unes 10 hores a la mateixa premsa perquè agafi el color. Després de la fermentació, la criança amb les mares es fa en dipòsits d’inoxidable durant cinc mesos i, abans de sortir al mercat, el vi reposa en ampolla durant un any. 
Del Vermell se n’han elaborat 1.000 ampolles i el PVP està entre 11 i 12 euros. 
 
 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella

COMENTARIS

Felicitats!
Manuel Duran, 02/07/2015 a les 11:36
+0
-0
Sortosament un altra vinicultor que sap cap on es te que anar, que no es utilitzant las varietats franceses, de las que el mon està ja saturat!!!
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre