Cava en homenatge a la que fou presidenta de Freixenet durant quaranta anys, Dolors Sala. Dolors va ser cofundadora de l'empresa juntament amb el seu marit Pedro Ferrer.
La vinya Donya Dolors, al Pla del Penedès i Mediona, està composada per les varietats tradicionals macabeu, xarel·lo i parellada. El cava únicament s'elabora quan hi ha grans anyades, i la del 2007 ho va ser a Catalunya en general.
Ens trobem davant d'un cava brut, amb 4 grams per litre al licor d'expedició, fet amb un vi prèviament envellit en bótes de castanyer.
La vinya Donya Dolors, al Pla del Penedès i Mediona, està composada per les varietats tradicionals macabeu, xarel·lo i parellada. El cava únicament s'elabora quan hi ha grans anyades, i la del 2007 ho va ser a Catalunya en general.
Ens trobem davant d'un cava brut, amb 4 grams per litre al licor d'expedició, fet amb un vi prèviament envellit en bótes de castanyer.
De color groc palla amb reflexes verdosos. Amb una bombolla molt fina i persistent. En nas trobem notes cítriques, de pell d'aranja. No té molta intensitat però és molt elegant. Moltes notes de pastisseria i de fruita madura. També s'hi reconeixen herbes remeieres i treu sotabosc quan reposa a la copa i s'oxida. Llavors s'hi exageren els balsàmics.
En boca és voluminós, amb una acidesa molt viva i ben integrada fet que li presumeix molta vida encara.
En boca és voluminós, amb una acidesa molt viva i ben integrada fet que li presumeix molta vida encara.