La importància de les feines d'estiu

| 06/07/2015 a les 17:58h
Arxivat a: Cellers
Per Segura Viudas
En els anys secs com el d'enguany, el seguiment constant de l'evolució de la vinya és fonamental per a preservar la collita fins a la verema.
 
A principis d'estiu totes les varietats ja estan plenament formades i la planta dedica els darrers esforços a fer créixer els raïms abans de començar a madurar amb l'arribada del verol.
 
Aquesta collita, encara protagonitzada per la falta de precipitacions al Penedès, els treballs culturals tradicionals com l'esporga es tornen fonamentals per a garantir la salut del raïm. Traient les fulles per sota el raïm afavorim la ventilació dels fruits i evitem que s'hi acumuli humitat, minimitzant l'amenaça de malalties i tractaments químics.
 
Aquests detalls que poden marcar el destí d'una collita són el fil conductor del segon capítol de Diari de Vinya 2015; el vídeo blog de vitivinicultura que l'Heretat Segura Viudas dedica enguany a la Malvasia.
 
El conjunt d'aquesta nova temporada del Diari de Vinya es pot seguir íntegrament a la nova web de la marca en una secció amb el mateix nom. 
 
Una narració que es va completant amb informacions rellevants d'allò que passa a les vinyes o al celler per mantenir el públic informat gairebé en temps real.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves