En els anys secs com el d'enguany, el seguiment constant de l'evolució de la vinya és fonamental per a preservar la collita fins a la verema.
A principis d'estiu totes les varietats ja estan plenament formades i la planta dedica els darrers esforços a fer créixer els raïms abans de començar a madurar amb l'arribada del verol.
Aquesta collita, encara protagonitzada per la falta de precipitacions al Penedès, els treballs culturals tradicionals com l'esporga es tornen fonamentals per a garantir la salut del raïm. Traient les fulles per sota el raïm afavorim la ventilació dels fruits i evitem que s'hi acumuli humitat, minimitzant l'amenaça de malalties i tractaments químics.
Aquests detalls que poden marcar el destí d'una collita són el fil conductor del segon capítol de Diari de Vinya 2015; el vídeo blog de vitivinicultura que l'Heretat Segura Viudas dedica enguany a la Malvasia.
El conjunt d'aquesta nova temporada del Diari de Vinya es pot seguir íntegrament a la nova web de la marca en una secció amb el mateix nom.
Una narració que es va completant amb informacions rellevants d'allò que passa a les vinyes o al celler per mantenir el públic informat gairebé en temps real.