La patronal del vi, Associació Vinícola Catalana defensa i promou el vi com aliment i recolza l’estil de vida i salut que representa la Dieta Mediterrània, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
Valentí Roqueta, amb el Director Executiu de la Fundació Dieta Mediterrania, Domingo Valiente
Valentí Roqueta, amb el Director Executiu de la Fundació Dieta Mediterrania, Domingo Valiente
Valentí Roqueta, President de l’AVC, va signar el conveni d'adhesió a Paral·lel 40 - Observatori Mundial de la Dieta Mediterrània, sumant-se als objectius que pretén assolir aquesta nova iniciativa creada per la Fundació Dieta Mediterrània.
En una primera fase, Paral.lel 40 ha de recopilar, analitzar, interpretar i difondre la informació i coneixement sobre estils de vida i hàbits alimentaris saludables a nivell global. I per aconseguir aquestes fites compta amb la participació de prestigiosos científics internacionals i amb el suport, tant de la administració pública com d'entitats privades.
La Dieta Mediterrània és molt més que un patró d'alimentació, ja que s'entén com un referent internacional en les formes de produir i elaborar els productes que formen part d'ella, un bon exemple de sostenibilitat del planeta, respecte i preservació del medi ambient.
Valors en els que creuen fermament les empreses que formen part de l’Associació Vinícola Catalana, “ el vi és part de la nostra història i iniciatives com la de Fundació Dieta Mediterrània contribueixen a que els valors de la nostra cultura vitivinícola perdurin en el temps, siguin tramesos de generació en generació i siguin reconeguts arreu del món ”, afirma Valentí Roqueta.
Perquè segueixi sent un model de sostenibilitat i un exponent cultural, es crea Paral·lel 40 - Observatori Mundial de la Dieta Mediterrània la missió és protegir i realitzar un seguiment a les conductes i pautes saludables, socioculturals i mediambientals, entre altres, de la Dieta Mediterrània a nivell mundial, especialment, de tots aquells països que integren el paral·lel 40, tant el hemisferi nord com al sud.