L’Associació Vinícola Catalana es suma a la defensa de la Dieta Mediterrània com un estil de vida saludable

| 09/07/2015 a les 09:59h
Arxivat a: Actualitat
El president de la patronal del vi, Valentí Roqueta, firma l’adhesió de l’associació a Paral·lel 40 - Observatori Mundial de la Dieta Mediterrània
La patronal del vi, Associació Vinícola Catalana defensa i promou el vi com aliment i recolza l’estil de vida i salut que representa la Dieta Mediterrània, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Valentí Roqueta, amb el Director Executiu de la Fundació Dieta Mediterrania, Domingo Valiente
 
Valentí Roqueta, President de l’AVC, va signar el conveni d'adhesió a Paral·lel 40 - Observatori Mundial de la Dieta Mediterrània, sumant-se als objectius que pretén assolir aquesta nova iniciativa creada per la Fundació Dieta Mediterrània.
 
En una primera fase, Paral.lel 40 ha de recopilar, analitzar, interpretar i difondre la informació i coneixement sobre estils de vida i hàbits alimentaris saludables a nivell global. I per aconseguir aquestes fites compta amb la participació de prestigiosos científics internacionals i amb el suport, tant de la administració pública com d'entitats privades.
 
La Dieta Mediterrània és molt més que un patró d'alimentació, ja que s'entén com un referent internacional en les formes de produir i elaborar els productes que formen part d'ella, un bon exemple de sostenibilitat del planeta, respecte i preservació del medi ambient.
 
Valors en els que creuen fermament les empreses que formen part de l’Associació Vinícola Catalana, “ el vi és part de la nostra història i iniciatives com la de Fundació Dieta Mediterrània contribueixen a que els valors de la nostra cultura vitivinícola perdurin en el temps, siguin tramesos de generació en generació i siguin reconeguts arreu del món ”, afirma Valentí Roqueta.
 
Perquè segueixi sent un model de sostenibilitat i un exponent cultural, es crea Paral·lel 40 - Observatori Mundial de la Dieta Mediterrània la missió és protegir i realitzar un seguiment a les conductes i pautes saludables, socioculturals i mediambientals, entre altres, de la Dieta Mediterrània a nivell mundial, especialment, de tots aquells països que integren el paral·lel 40, tant el hemisferi nord com al sud.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA