Conseller Jordi Ciuraneta: "cal actuar amb responsabilitat amb el territori i amb sensibilitat per la feina de la seva gent"

| 12/07/2015 a les 10:52h
Arxivat a: Actualitat
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta ha presidit aquest dissabte, a La Granada, la inauguració de la 13a Mostra de Vins Denominació d’Origen (DO) Penedès i DO Cava.
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta ha estat acompanyat del secretari general del Departament, Josep Maria Elorduy, així com de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona i a la Catalunya Central, Neus Ferrete.
 

Jordi Ciuraneta
ha obert la seva intervenció fent palès que es tracta d’una nova edició d’aquesta Mostra “per a donar a conèixer els vins de la Denominació d’Origen vitivinícola més gran de Catalunya i els nostres caves, d’una DO rica en matisos i registres, en personalitats, en blancs i en negres, etcètera, d’una DO versàtil que s’adapta a tot tipus de paladars”, i ha destacat la importància d’educar el paladar i “de trobar aquell vi que ens agrada”.
 

Anem pel bon camí: per primera vegada els vins catalans són líders de vendes a Catalunya, amb un 33,7% del mercat, superant el tradicional lideratge dels vins de Rioja

 
En aquesta mateixa línia, Ciuraneta ha afegit que les mostres permeten conèixer, descobrir vins i caves i fer país/territori tot alhora, són “una plataforma única per a mostrar els nostres productes, el resultat del nostre treball, i per a fer de profetes a la nostra terra, donar a conèixer els vins i caves que produïm aquí i que estem exportant amb èxit a molts indrets d’arreu del món, a més del fet que també consoliden les marques i les DO”.
 
El conseller, que també s’ha referit a les bondats del vi com a “saludable, sostenible i social” i ha reivindicat el sa costum d’acompanyar els àpats amb un got de vi, que té beneficiosos efectes per a la salut a nivell i forma part de la base de la dieta Mediterrània, ha constatat, a més, l’interès creixent de la societat en la nutrició, els estils de vida saludables i els consells alimentaris coherents i científics.
 
En aquest punt, Jordi Ciuraneta ha assenyalat que “aquí sempre hem tractat el vi com a aliment, però també és història, paisatge, respecte a l’entorn i a la feina dels pagesos, dels viticultors, dels cellers, etcètera, i és per això que cal actuar amb responsabilitat amb el territori i amb sensibilitat per la feina de la seva gent, i des d’aquí us convido a provar i comprar els vins d’aquí, de la vostra Denominació d’Origen i que en sigueu ambaixadors”. 
 
En aquest sentit, Ciuraneta ha remarcat que “anem pel bon camí: per primera vegada els vins catalans són líders de vendes a Catalunya, amb un 33,7% del mercat, superant el tradicional lideratge dels vins de Rioja”, i ha afegit que també cal que “aquells que treballem per al sector del vi donem suport als nostres productes i fem coworking, tot potenciant també els espais compartits: en cellers i caves, pobles, vinya, etcètera, les àrees de competitivitat i rendibilitat: exportació, innovació, recuperació de varietats,... Teniu un gran camí a recórrer en els mercats exteriors, l’oportunitat avui és, precisament, en els mercats exteriors i cal aprofitar-ho, incrementant la nostra presència en espais de proximitat: restauració, gastronomia, turisme, entre altres, i promocionant la qualitat”.
 
El conseller ha volgut tancar el seu parlament subratllant alguns dels objectius del Departament en matèria vitivinícola, com ara, d’una banda, potenciar més les Denominacions d’Origen catalanes; de l’altra, evidenciar l’evolució que ha experimentat el sector, no només en qualitat de producte sinó també en professionalitat, emprenedoria i motivació, alhora que ha tornat a incidir en l’important salt fet en exportació, en innovació; en respecte al medi, en recuperació de varietats, etcètera; així com també “ajudar el sector en tot allò que el faci més gran, entre altres”, ha afegit Jordi Ciuraneta.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones