El Rocaplana, està elaborat íntegrament amb Syrah, i està criat un mínim de 6 mesos en barriues de 300 litres de roure francès.
VARIETAT: 100% syrah.
SÒL: Sòl calcari de textura francoarenosa. Vinya plantada en pendent. Sòl pobre i amb presència de graves.
ELABORACIÓ: Maceració prefermentativa en fred durant 72 hores. Fermentació i maceració a 20ºC durant 12 dies.
Criança: 6 mesos en barriques de 300 litres de roure francès de gra fi.
NOTA DE TAST: color cirera picota amb ribets violacis, de capa alta i amb abundant formació de lacrimal. Aquest vi té una intensitat potent en nas on s’aprecia la fruita negra (com la mora, la grosella o la pruna madura), tot això sobre un fons especiat i mineral en el qual apareixen aromes de fulla de tabac i pebre negre. Les notes làctiques, que també estan presents, li aporten olfactivament una sensació dolça.
L’entrada en boca és agradable amb un pas net i suau, amb tanins sedosos, res aspres, i aromes a fruita madura que no desapareixen. El final és àcid, refrescant i golós invitant-nos a degustar una altra copa.