Nova anyada del Rocaplana d'Oriol Rossell

Nou video d'Oriol Rossell

| 15/07/2015 a les 18:15h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Oriol Rossell
Oriol Rossell, ha presentat aquest mes de juliol, la nova anyada del seu syrah negre Rocaplana, un vi procedent de la finca de Cal Cassanyes, propietat del Celler, de la parcel·la que duu el mateix nom.
El Rocaplana, està elaborat íntegrament amb Syrah, i està criat un mínim de 6 mesos en barriues de 300 litres de roure francès.
 
VARIETAT: 100% syrah.
 
SÒL: Sòl calcari de textura francoarenosa. Vinya plantada en pendent. Sòl pobre i amb presència de graves.

ELABORACIÓ: Maceració prefermentativa en fred durant 72 hores. Fermentació i maceració a 20ºC durant 12 dies.
Criança: 6 mesos en barriques de 300 litres de roure francès de gra fi.

NOTA DE TAST: color cirera picota amb ribets violacis, de capa alta i amb abundant formació de lacrimal. Aquest vi té una intensitat potent en nas on s’aprecia la fruita negra (com la mora, la grosella o la pruna madura), tot això sobre un fons especiat i mineral en el qual apareixen aromes de fulla de tabac i pebre negre. Les notes làctiques, que també estan presents, li aporten olfactivament una sensació dolça.
 
L’entrada en boca és agradable amb un pas net i suau, amb tanins sedosos, res aspres, i aromes a fruita madura que no desapareixen. El final és àcid, refrescant i golós invitant-nos a degustar una altra copa.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Pexels
Codorníu Ars Collecta Blanc de Noirs obté el Gran Bacchus d'Or al prestigiós Concurs Internacional de Vins Bacchus 2024
Vista del celler Eudald Massana
Vista del celler Eudald Massana
El Celler Eudald Massana certifica la seva aposta per l'agricultura biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA