Singulars, nous vins experimentals del celler Mas llunes

| 15/07/2015 a les 18:24h
Arxivat a: Vins
Mas Llunes treu al mercat dos vins blancs experimentals, un de carinyena blanca i un altre de garnatxa roja.
Aquest nou projecte del Celler Mas Llunes té com objectiu experimentar en l’elaboració d’aquestes i altres varietats autòctones, per tal d’anar coneixent com s’expressen i quina és la millor manera d’elaborar-les.
 
Els Singulars són vins únics i diferents en cada anyada; sempre provinents de varietats autòctones i vinyes molt velles, elaborats en quantitats molt petites.

Singular 13.1 Blanc de Vinyes Velles
Carinyena blanca 100% provinent de la selecció dels ceps d’aquesta varietat d’una vinya de més de 70 anys del paratge de Fontanilles plantada en terrenys de pissarra. El most va macerar amb les pells del raïm durant tres hores, a continuació es va escórrer per gravetat i va fermentar en dipòsit d’inoxidable. És un blanc sense pas per fusta. Es va embotellar el maig del 2014. És un vi delicat, suau, fresc, elegant i mineral.
La producció és limitada a 1.200 ampolles de 75 cl.
 
Singular 13.2 Garnatxa Roja
De la finca Fontanilles prové el raïm de garnatxa roja, la vinya té més de 70 anys i està situada en terreny pissarrós. A l’elaboració una part del vi va fermentar en bóta de roure francès i s’hi va criar durant 5 mesos, i l’altre va fermentar en inoxidable. Es va embotellar el maig del 2014. És un vi molt equilibrat en dolçor i acidesa, ample, golós, llaminer i a la vegada fresc.
La producció és limitada a 800 ampolles de 75 cl.
 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 6 comentaris
Recuperem un article on el sommelier Xavier Ayala us proposa cinc grans vins sense sulfits afegits.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El vi, de 2,5 euros, va ser enviat per un programa d'humor de la televisió belga
Imatge il·lustrativa
Marco Abella
Els premis anglesos Decanter World Wine Awards 2023 atorguen la màxima puntuació al Clos Abella, el vi icona del celler Marco Abella
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves