Conversem amb Laura Masramon, sommelier de Sons del Món

| 21/07/2015 a les 08:40h
Arxivat a: Entrevistes
La sommelier gironina ens explica com ha maridat els concerts de Sons del Món i perquè
Laura Masramon: Freelance especialitzada en vins de la DO Empordà. Nascuda a Girona, viu i s'ha format a terres empordaneses. Té 30 anys.

Repassem els vins escollits: 
Tots els maridatges són d'afinitat.
 
- Mosst blanc 2014 de Masia Serra amb Suzanne Vega;
- Comafredosa 2011 negre criança del celler Hugas de Batlle;
- Mas Vida 17 chardonnay de Bodegas Mas Vida amb Chambao;
- Xot 2012 negre criança del celler Vinyes dels Aspres, i el Cartesius blanc 2013 del celler - Arché Pagès amb Blaumut.
 
Mas vida 17, anyada 2013
El vi escollit amb Chambao té notes exòtiques, com el préssec blanc, la pinya, i moltes aromes de raïm. Entenc Chambao com una barreja de ritmes africans amb tocs flamencs, un punt càlids. Una música emocionant, per iniciar-se, que marida molt bé amb la naturalitat del vi. Un vi agradable i fàcil també per iniciar-se.
 
Mosst Blanc 2014
Un vi amb garnatxa blanca, garnatxa roja i moscatell. Un blanc jove, amb tocs de llevats, d'aromes secundàries. Més floral, més cítric, més fi. Entenc aquest maridatge amb Suzanne Vega per convertir la complexitat en senzillesa. Un treball d'enologia molt tècnic convertit amb senzillesa al vi. Trobo Suzanne Vega una cantautora pionera, com el celler Masia Serra.
 
Cartesius blanc 2014
Blaumut és un grup de Folk, un grup de casa, maridat amb un celler de casa. He volgut buscar una varietat autòctona com la garnatxa de l'Empordà. Vins i cançons d'autor, amb personalitat pròpia. Podríem dir que és un maridatge de kilòmetre 0. És un vi molt perfumat, molt intens, amb una acidesa altíssima, molt viu. Balsàmic, resinós, amb fruites molt madures i espècies dolces.
 
Xot dels aspres 2012
M'agrada definir aquest vi com a genial. Com una genialitat, igual que l'Andrea Motis i el Joan Chamorro. Varietats clàssiques com la garnatxa i la carinyena. El celler ha estat constantment en un procés d'aprenentatge vers aquestes varietats autòctones fins arribar a l'excel·lència, a la genialitat.
Estructura de vi clàssica, com el jazz, amb posada en escena que atrau. Un vi que millora en ampolla, com l'Andrea Motis. Es tracta d'un vi diferent, amb una barreja de fruita però amb molta magrana i espècies com el pebre blanc. Vins amb un punt balsàmic i de sotabosc. 
 
Comafredosa 2011
El latin jazz de Chucho Valdés necessitava un vi de llàgrima lenta, molt glicèric, un vi amb un cupatge curiós: garnatxa negra amb cabernet sauvignon. Em va seduir la idea de la varietat cabernet perquè l'artista Chucho Valdés és cubà però té influències del jazz nord-americà. Per altra banda, les vinyes són a Colera, amb molta tramuntana, és a dir amb molta lluita, com l'artista cubà.
Un vi que necessita 2 hores de decantació i paciència, parsimònia, coneixement, complexitat o concentració són adjectius que defineixen tant el músic com el vi.


Parla'ns de la importància de posar vins als festivals de música...
L'evolució del festival dóna cada més importància al vi. Els concerts són en un espai obert  però amb certa intimitat, i podent anar a buscar una copa a la barra. Com a experiència la trobo molt interessant, i es pot gaudir en família, amb amics, amb nens... Per mi és la millor manera d'introduir a la gent jove o neòfita al món del vi.
A part, els restaurants de la zona programen sopars Sons del Món, amb gastronomia local i vins amb DO Empordà. I amb tastos de vins a les tardes.
 
Cap on creus que evoluciona el festival? Què canviaries?
Potser canviar el nom com a molt perquè la tendència ha estat posar en valor el vi i la música. 
Sons del Món vi & music... Algun nom que evoqués més "vi de l'Emporda i música".
 
Ens recomanaries algun altre festival de música i vi?
Si, el Vinya Sons, el Vinomi de Lloret de Mar... recomanaria qualsevol festival que uneixi vins i música! Crec que el format te èxit i cada vegada en veurem més.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA
Imatge il·lustrativa
L'ERTO s'activaria al maig i tindria una afectació de fins a 615 persones
Imatge il·lustrativa
Us proposem sis escumosos per acompanyar els llibres i les roses de la diada de Sant Jordi