En marxa la sisena edició del Vinya Celler Masia

| 27/07/2015 a les 10:04h
Arxivat a: Cellers
El Consorci Vinya Celler Masia accepta només cellers de proximitat que conreïn les seves pròpies vinyes, elaborin en el seu celler i comercialitzin sota la seva pròpia marca amb produccions inferiors a 500.000 ampolles
El Consorci Vinya Celler Masia (VCM) va néixer a l’any 2004 amb la finalitat de donar a conèixer, impulsar i promocionar els vins i cellers del nostre país. El Consorci va crear el segell Vinya Celler Masia, un segell de qualitat d’iniciativa privada que garanteix la procedència i la qualitat dels vins emparats per VCM.  


 
El segell VCM vincula el vi amb altres elements bàsics com son la Masia, el Celler o la Vinya, que en fan gairebé una manera de viure i produir innovadora i a la vegada lligada a la tradició aconseguint així uns vins de qualitat i genuïns. 
 
Per pertànyer al Consorci i fer ús del segell VCM, cal complir uns requisits. Han de ser cellers de proximitat que conreïn les seves pròpies vinyes, elaborin en el seu celler i comercialitzin sota la seva pròpia marca amb produccions inferiors a 500.000 ampolles.
 
Actualment el Consorci està format pels següents cellers: Celler Carles Andreu, Vega de Ribes, Celler de Can Suriol, Caves Bolet, Celler Mas Foraster i Parató.
 
En resum, la marca VCM és el resultat d’aquesta filosofia que dignifica als bodeguers i als seus millors vins de les masies típiques catalanes. Una filosofia totalment alineada amb les demandes actuals de vins autèntics, de terroir i proximitat.

Filosofia del Consorci Vinya Celler Masia
- Respectem els nostres terrers
- Treballem les nostres vinyes
- Veremem els nostres raïms
- Vinifiquem i elaborem els nostres vins
- Vivim al mig de les nostres vinyes
- Embotellem el nostre vi en el nostre celler
- Comercialitzem els nostres vins amb la nostra marca
- Treballem per millorar amb respecte de la tradició
- Estimem el nostre país, el vi i la seva cultura
- Emparem els nostres vins amb el segell VCM
 
El VIè Consursde Vins de Collita Pròpia VCM
El Consorci organitza un concurs per a escollir els millors vins elaborats cada any al territori. La principal diferencia i novetat d’aquest concurs és que els jutges poden ser tant professionals com amateurs o aficionats. La participació de Cellers i de Jutges s’ha anat incrementant contínuament des de la primera edició, confirmant així la bona i continuada acollida d’apostes.
 
La metodologia del concurs es molt senzilla i lúdica per fer passar una molta bona estona als participants, els quals podran participar tant en grup com de forma individual. Un cop inscrits, reben a les seves llars una selecció de 6 vins per a realitzar el tast mitjançant unes fitxes homologades que els mateixos jutges podran complimentar també on-line.
 
Enguany celebrem la 6ena edició del Concurs Vinya Celler Masia en un format renovat de dues fases:
 
• Primera fase: CONCURS Vid’Estiu VCM: del 1 de juliol al 30 de setembre de 2015. Entren a concurs els vins més joves.
• Segona Fase: CONCURS de Nadal VCM: del 1 d’octubre al 31 de desembre. En aquesta fase seran jutjats els vins amb criança i els escumosos.
 
Participar en el concurs es molt senzill, doncs només us heu de donar d’alta com a jutges a la pàgina web i seguir les indicacions.
 
Aquesta primera fase té un cost de 40€ (despeses d’enviament incloses) o de 30€ si ets soci del Club Wine Trust. 
 
Amb els vins rebràs un Passaport VCM amb 6 visites ecoturístiques gratuïtes als cellers descrits, on podràs gaudir d’un 10% de descompte dels seus productes, un val per una ampolla de vi a bescanviar en algú d’aquests i laguia de tast.
 
A la segona fase del concurs, també podreu adquirir el lot del Concurs VCM a través d’establiments col·laboradors.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Marta Pedra, de Vins de Pedra
Lourdes López
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera.
Paisatge d’hivern a la finca de l’Olivera. | l’Olivera.
A la comarca de l'Urgell trobem la subzona Valls del Riu Corb de la denominació d'origen Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Un vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, sense fusta, però allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves