Curiositats

17 coses que hauries de saber sobre el vi

El web www.cocinatis.com proposa 17 coses que hauríem de saber sobre el vi

| 13/08/2015 a les 09:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, curiositats
Imatge il·lustrativa
1 - Que tothom demana el segon vi més econòmic del restaurant. Així creiem que no es notarà que ho fem pel preu, però tots, inclòs el teu cambrer i el que comparteix la taula amb tu, ho saben.
 
2- Que el difícil no és conèixer un vi bo que costi 30 euros sinó un de 15 que sembli que valgui el doble.
 
3- Que no hi ha rebaixes en el vi i que quan hi ha ofertes és perquè l'anyada no és la que correspon al mercat o perquè tenen massa quota i poc espai.
 
4- Que el millor maridatge és un vi que t'agradi amb un dinar que adoris. No t'has d'obsessionar amb les regles.
 
5- Que el millor vi amb mala companyia té gust de vinagre i que un vi decent amb una bona conversa pot tenir gust de glòria.
 
6- Que mai hi ha prou escumós en una casa, així que no només el negre serveix per regalar.
 
7- Que les ampolles màgnum envelleixen millor i que quan s'obren s'acaben.
 
8- Que no cal guardar els rosats i la majoria dels blancs.
 
9- Que has d'olorar les copes abans de posar el vi, perquè de vegades les olors indesitjables vénen d'elles.
 
10- Que després de tots els llevataps que s'han inventat el millor és el simple de dues palanques.
 
11- Que a l'estiu una glaçonera amb poquíssim gel i aigua freda fa que el negre es pugui beure.
 
12- Que quan les platges estan plenes els llocs d'enoturisme no, i a l'inrevés. La tardor és la temporada alta dels cellers i quan tenen més feina amb la verema.
 
13- Que amb un petit curs de tast perds la por de moure la copa i pots passar per un entès.
 
14- Que mai saps suficient de vi i no saps quan sap teu interlocutor, així que humilitat davant de cada copa de vi.
 
15- Que cada vegada que tastes un vi, encara que ja el coneguis, és una pàgina en blanc.
 
16- Que la verema és definitòria però l'important és que t'agradi el tipus de vi i et refiïs del celler.
 
17- Que hi ha molta feina darrera d'una ampolla de vi, així que, abans de criticar un vi, pensem un parell de vegades.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
El cava oficial de “Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Comte de Godó”, i el tennista Tommy Robredo expressen el seu esforç i dedicació en una obra pintada a cops de raqueta.
Imatge il·lustrativa
Llopart, un dels cellers pioners en propostes enoturístiques, fusiona paleontologia en la seva nova iniciativa
Imatge il·lustrativa
Sant Jordi és al caure i necessitareu escumosos per a celebrar-ho: aquesta és una bona opció